Новини от Бълария

Изперкаха ли в МОН, или населението не е дорасло за посланията им?

Неясни кулинарни послания отправя Министерството на образованието през последните дни. В края на седмицата на официалната страница на институцията във Фейсбук се появи снимка на маса, отрупана с интересни блюда. Без коментар. Последователите на страницата се позачудиха дали това не е някаква грешка на пиара и вероятно бързо щяха да забравят този гаф, ако той не беше последван от рецидив.

Няколко часа по-късно в същата социална мрежа МОН сподели още две снимки – на копър в саксия и пържени тиквички. Този път публикацията беше придружена от мъдрия коментар „Когато си посял копър, готвиш тиквички…„. Кой в министерството си е сготвил тиквички и кой е сял копъра, засега не става ясно. Публиката, разбира се, е озадачена, а някои все пак успяват да намерят и логично обяснение за появата на тези публикации. Така например потребител на име Илия Иванов коментира: „Когато си се напил от обяд и си забравил да минеш на личния си профил„.

Дали такава е причината за абсолютно неадекватните послания на министерството, можем само да гадаем. Възможно е в края на седмицата жегите да са дошли в повече на служителите… Но това пък повдига въпроса как ли ще се чувстват хилядите учители и ученици, ако се приеме идеята на министър Николай Денков учебната година да бъде удължена до средата на юли – дали и тях няма да ги морят жегите и да ги докарват до подобни състояния на неадекватност?

Дали пък страницата на МОН във Фейсбук не е хакната? Или пък милите хора от министерството споделят неочакван жокер – подсказка за тема от предстоящите другата седмица матури по БЕЛ за 7-ми и 10-ти клас? Припомняме, че на националното външно оценяване миналата година седмокласниците преразказваха разказа „Череши“ на Захари Карабашлиев.

Часове след публикуването на снимките те за съжаление бяха изтрити и едва ли някога ще разберем какъв е било вероятно дълбокото им послание.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече