Кола бомба се взриви в непосредствена близост до съда в Измир, който е третият по големина град в Турция. По време на инцидента, който се е случил около 4 часа следобед, пред учреждението е имало струпване на множество съдии и адвокати. При взрива са загинали един полицай и един съдебен служител, а двама от организаторите на атаката са били застреляни от полицията, съобщи новинарската агенция Dogan news.

Между полицията и двамата мъже, заподозрени в организирането на нападението, е избухнала престрелка. Един от тях е убит на мястото на инцидента, а униформените са застреляли втория в района малко по-късно, съобщават източници пред Reuters. Имало е и трети нападател, който е успял да избяга и в момента се издирва. Областният управител на Измир потвърди за смъртта на полицая и съдебния служител, като уточни, че ранените са седем на брой. Според него е възможно атентаторите да са свързани с Кюрдската работническа партия - ПКК. По думите му терористите са разполагали с осем ръчни гранати и са стреляли с два автомата „Калашников“.

На мястото на инцидента са се стекли множество медицински и полицейски екипи заради опасения за втора бомба. Турският съвет за електронни медии забрани на медиите да предават на живо от мястото на взрива.