Новини от Бълария

Огромен пожар изпепели склад на „Ozon“ край Москва

Голям пожар избухна в района на село Петровское, район Истра, близо до Москва в сряда следобед. Горял е склад на световноизвестния онлайн пазар „Ozon“. Очевидци публикуваха видео от дрон, на което се вижда как облаци дим се издигат от горяща сграда.

Операцията по ликвидиране на пожара, който се е разпрострял на площ от 55 хиляди квадратни метра, е продължила повече от 17 часа в нощта на сряда срещу четвъртък (3 срещу 4 август). „В 5:45 ч. е обявено ликвидирането на открито горене на мястото на пожара“, отбелязват от пресслужбата на Министерството на извънредните ситуации на Русия. Близо 100 души и 30 единици техника са се включили в гасенето на пожара.

Над хиляда служители на онлайн магазина са успели сами да напуснат помещенията, съобщиха от ведомството. Вследствие на аварията покривът на склада с площ от 22 000 кв. м. е рухнал. Към момента се съобщава за 11 пострадали при пожара, един загинал и двама настанени в болница.

Според началника на градския район Истра край Москва Татяна Витушева се касае за неспазване на предпазните мерки, и по-конкретно на мерките за пожарна безопасност, съобщи „РИА Новости“. По-рано служител на пламналия склад каза, че там се съхраняват газови бутилки и аерозоли. На този етап не се изключва и версията за умишлен палеж.

Продавачите, които работят с онлайн търговеца „Ozon“, и клиентите, които са загубили покупките си в резултат на пожара, ще получат обезщетение или възстановяване на загубени стоки, съобщи агенция ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на компанията. От „Ozon“ възнамеряват да оценят щетите малко по-късно, в момента приоритет на компанията е грижата за служителите, продавачите и купувачите.

Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече