От известно време либералните медии участват в зрелищно състезание до дъното. Някогашната най-популярна и международно разпознаваема кабелна телевизия CNN e в авангарда на антипрестижната надпревара към надира. Нещо повече, CNN събира в себе си цялата колекция от престъпления срещу истината и обективността, типични за големите мейнстрийм медии. Компанията представлява прекрасен символ на почти универсалния журналистически колапс. Кабелната новинарско-публицистична телевизия, основана от Тед Търнър преди близо 40 години, още упражнява солидно световно влияние, но за все повече хора е ясно какво представлява огромната организация. От години CNN действа като платформа за прогресивнолиберални политически послания и кампании. Като трибуна за очерняне на всички критици на мултикултурния, морално релативистки, постмодерен консенсус. Телевизията преформатира информацията в пропаганда, деформира фактите, за да паснат по калъпа на избраната политическа адженда, облъчва с радиацията на прогресивна агитация, култивира фалшиви наративи и, разбира се, фалшиви новини.

Особено агресивна ескалация на медийната манипулация се наблюдава в последните няколко години. CNN функционира като гнездо на идеологически радикализирани и корпоративно корумпирани активисти, маскирани като журналисти. Те пласират и идеализират определени гледни точки, като в същото време старателно сатанизират противоположните възгледи. CNN последователно застана зад ислямизма и масовата миграция на мюсюлмани в западните страни, като опакова тези явления с вече богато пародирания и иронизиран термин „културно обогатяване”. CNN подкрепи расовите бунтове и насилието, отприщено от представители на малцинства в западния свят, и направи всичко възможно да маркетира расисткото и радикално движение BlackLivesMatter като чист и безкрайно необходим граждански проект. Кабелният мастодонт постоянно повръща опорните точки на обсебените от политиките на идентичността друиди и жреци на радикалния либерализъм. „Западът е изконно лош и трябва да плаща за първородните грехове на робството и колониализма. Жените са жертви на патриархата, а хиджабите и бурките са символи на еманципацията. Само белите могат да бъдат расисти. Малцинствата са в опасност. Ислямът трябва да се промотира, а християнството да се критикува. САЩ и Европа се нуждаят от културна революция и драматична демографска промяна.” Такива и други промивки за мозък се продават на сергията на CNN всеки ден.

Тази телевизия култивираше месианския образ на Барак Обама почти толкова страстно, колкото сега рисува диктаторската карикатура на Доналд Тръмп. CNN направи всичко възможно да убеди хората, че Хилъри Клинтън е единственият правилен избор за президент, а Тръмп е деспот, който ще отнеме правата на малцинствата и ще превърне Америка в тиня от тирания. След изборите CNN се хвърли изцяло в дебрите на конспиративната теория, че Русия е манипулирала изборите и The Donald е марионетка на Владимир Путин. Водещите и гостите на телевизията патологично представят почти всяко отрицателно явление или събитие като „кремълски заговор”. Или като работа на крайно дясното. А най-добре е комбинация от двете. В света на CNN злото се произвежда от нечестивия съюз между консервативната дясна реакция и Кремъл. CNN стана любима трибуна на анти-Тръмп движението, което се самонарече „Съпротивата” и безсрамно регресира до нещо, което можем да наречем „работническото дело” на прогресивния либерализъм. За своите откровени трансгресии и идеологическо изтрещяване телевизията плати с ценни проценти рейтинг и последните парчета от някогашната си репутация.CNN лъже постоянно. Един от любимите инструменти на телевизията е „лъжа чрез пропускане”.