Новини от Бълария

Новият гръцки ресторант OPA отвори врати в сърцето на София

Вкусно обедно меню, изобилие от риба и морски деликатеси пренасят Средиземноморието на Витошка

Вкусът на Елада си дава среща с градския шик в сърцето на София, където отвори врати най-новият гръцки ресторант OPA. Той е разположен на Витошка и предлага изключителна гледка към най-пъстрия, оживен и престижен столичен булевард.

Менюто е сбъдната мечта за почитателите на средиземноморския вкус и предлага авторски прочит на салатите със свежи домати, ароматни печени чушки и задължителните за гръцката кухня сирена, сред които вниманието ни грабнаха миксът от свежи салати със сирене “Фета”, задължителната Гръцка салата с чери домати и овче сирене с риган, както и любимите ни морски дарове, които изкушават небцето в Салата със скариди и авокадо, приготвена с бейби спанак, сушени домати, айсберг и чери домати, а също и виртуозната салата киноа с октопод и авокадо.

При разядките вниманието ни беше привлечено от маринованите риби, тарама хайверът с гръцка питка, както и класическите тиквички и патладжан мелинджана. Централно място в листата с предястия заемат октоподът на барбекю и октоподът с рукола и чери, заедно със скаридите саганаки и средиземноморските калмари, поднесени със сушени домати, каперси, чесън и билки.

Ресторант OPA е едно от малкото места, където гостите с радост ще опитат автентично ризото с миди и лимони и естествено – гръцката паста със скариди и домати.

 

От основните ястия, приготвени специално от шеф готвача, ни изкушават лаврак на фурна със зеленчуци, телешко филе със сотиран спанак и трюфел, както и бавно готвените телешки бузи с билково картофено пюре.

 

Няма как да подминем и изобилното барбекю, предлагащо няколко вида Рибай стек, телешки наденички, маринованите свински ребра, телешките кюфтета и свински суфлаки.

 

За любителите на рибни ястия е специалната витрина, предлагаща многообразие от сърцето на Средиземноморието. Избраната от клиента риба може да се приготви печена в сол, на барбекю или пържена.

 

Гръцкият ресторант OPA поднася и пет разтапящи небцето десерти – ягодов мус маскарпоне, крем брюле с шам фъстък, торта Гараш и класическото тирамису, без да броим впечатляващата селекция от “home made” сладолед, който е идеална гарнитура към следобедното кафе и прекрасен завършек на една обилна вечеря.

За всички, които желаят да се потопят в уюта и насладата на гръцката кухня, могат да резервират своята маса на тел. +359 889 30 6666 или на място, в бутиковия хотел “Ле Фльор” на бул. “Витоша” 21.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече