Новини от Бълария

Пеевски: Денков да отговори чии интереси пази: про-Путин и “Лукойл” или евроатлантизма и българските граждани

 

В интервю пред БНР днес министър-председателят казва “на мен не ми е началник никой от парламента”. В тази връзка препоръчвам на Денков да направи следното: да чете внимателно Конституцията и да излезе от комфорта на премиерския кабинет и особения въздух, който е вдишал там.

Да слезе на улицата пред Министерски съвет, да вдиша чист въздух, да чуе хората и да си припомни кога, как и защо беше назначен на тази позиция.
От думите му е видно, че е объркан.

Суверенът е неговият началник, а волята на суверена изразява Парламента чрез народните представители.

Голямата му изнервеност отдавам обаче на факта, че сигнализирахме с колегата от ГЕРБ Делян Добрев Главния прокурор и председателя на ДАНС по публикуваното в “Политико” международно разследване за гигантска далавера, която се осъществява с помощта на българските  власти и “Лукойл”, незаконен износ на горива.

Продължавам да настоявам тези действия да бъдат разследвани, на базата за основаните съмнения за корупционна схема.

Дерогацията трябваше да гарантира на българските  граждани по-ниски цени на горивата с близо 80 ст., но тя донесе единствено милиарди за режима на Путин, финансиране на войната в Украйна и терористични паравоенни групировки като Вагнер. Това веднага трябва да спре!

От шест месеца повтарям, че дерогацията трябва да бъде отменена и да спре. Големият въпрос е какво още чака Денков?! Чака да поемат  ГЕРБ ротацията, за да избяга от отговорност и пред кого?!

Кой печели от това отлагане? Дали Денков не печели време за “Лукойл” и руския режим?
Сигналите и разследванията сочат съмнения за престъпна схема на най-високо ниво. Друго обяснение няма.
И кой реално управлява държавата? Денков дължи отговори.

Затова какви разговори с “Лукойл” и представители на и руската държава  води той и началникът на неговия кабинет Иван Модев. Какви ангажименти поемат и в чия полза. За тези разговори Денков ни уведоми на среща, в която участва и Бойко Борисов, като ни увери, че са постигнали някаква договорка за внасяне на дължимите данъци от компанията незабавно. Но нищо не последва.

Още в понеделник ще внеса писмен парламентарен въпрос относно това кога и с кого Денков и началникът му на кабинет са договаряли с “Лукойл” и руската държава и какво са договаряли.

Настоявам за цялата информация при пълна прозрачност и ясни и конкретни отговори.
И отново ще напомня, че премиерът и министрите са длъжни да се отчитат пред парламента и българските граждани.

Източник: blitz.bg

 

Подобни публикации

Коментарите са затворени, но trackbacks и pingbacks са отворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече