Новини от Бълария

10 съвета за безопасност на децата в баните

1. Вратите на банята трябва да могат да се отварят при спешни случаи отвън.

Ако децата ви са твърде малки, направете банята недостъпна за тях. Инсталирайте ключалка с кука високо на вратата на банята, така че да не могат да я достигнат.

2. Децата смятат, че батериите с една дръжка са най-лесни за работа. Следователно, трябва да вземете предвид бъдещите нужди на вашето семейство, когато купувате батерии за баня.

Винаги проверявайте дръжките на крана, преди да позволите на детето да ги докосне. Уверете се, че са сигурни и безопасни.

3. Не позволявайте на децата да поставят неща върху хлъзгави повърхности.

4. Дръжте децата далеч от местата, където се съхраняват почистващи препарати или лекарства, за да предотвратите консумацията им. И за да бъдете двойно безопасни, дръжте почистващите продукти и лекарства заключени в тоалетни шкафчета.

5. Никога не оставяйте малки деца сами в банята. Толкова е лесно да надценяваме разбирането на нашите деца за заобикалящата ги среда, а може да ни струва толкова много главоболия. Никога не знаеш, кога децата стават прекалено любопитни и решават да изследват света около тях. Те дори може да се опитат да имитират действията ви в банята – например да помислят за електрически джаджи – без наистина да разбират произтичащите от това последствия.

6. Никога не оставяйте малки деца без надзор близо до течащи кранове, дори ако изглеждат безобидни.

7. Избягвайте да поставяте електрически контакти твърде близо до ваната или тоалетната чиния.

Проверете дали крановете не текът– особено ако са близо до контакти и отстранете течовете своевременно.

8. Монтирайте дръжки по стената до тоалетните и душовете. Те трябва да са достатъчно силни, за да поддържат някой, който използва една ръка.

9. Децата обичат да се пръскат във ваната, а сапунените пръски могат да паднат на пода и да причинят случайно подхлъзване. Затова поддържайте пода в банята сух, като избършете локви вода на пода след къпане на детето си. Също така има специални непързалящи се плочки за баня

10. Дръжте остри предмети като ножици, бръсначи и пинсети далеч от достъпа на деца. Не забравяйте, че децата могат да се катерят над ваната или тоалетната и да достигат до опасни предмети.

Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече