Новини от Бълария

Алкан Хабил: Ще превърнем Омуртаг в център за селски и ловен туризъм

 

Искам да спра монопола и да променя управлението, казва кандидатът на ДПС за кмет на града

Алкан Хабил се занимава с международен бизнес, който е свързан с търговия на хранителни продукти на едро.  Семеен, с четири деца. 

– Защо решихте да се кандидатирате на кмет и защо избрахте ДПС, г- Хабил?

– Реших да се кандидатирам за кмет на община Омуртаг, защото знам какво мога да дам на родния си край. Искам да спра монопола и да се промени управлението в града, за да бъде то в полза на хората и всеки един гражданин да участва активно и свободно при вземането на решенията.
Избрах ДПС, защото това е партията с ясна визия за развитието на малките общини, каквато е нашата. Тук имаме големи възможности. Ние сме с кауза и визия за хората.

– „Време е за ново начало“, гласи слоганът на ДПС за изборите. Кое е новото начало във Вашия град?

– За мен началото започва от Омуртаг.

– Кои проблеми на вашия град трябва спешно да бъдат решени? Кои са основните приоритети в програмата Ви?

– Основният проблем тук е с водата. Каузата е лична за мен, този въпрос трябва да се разреши. Недопустимо е да страдат хората през 21-ви век. Приоритетите, които заедно с екипа ми сме заложили в програмата ни са: цялостно подобряване на инфраструктурата; привличане на нови наши и международни инвеститори; увеличаване на досегашните доходи на населението.

– Към какви европейски проекти ще се насочите?

– Община Омуртаг ще кандидатства по всички европейски програми, както и по оперативната програма за развитие на селските райони и малките общини; по Плана за възстановяване и
устойчивост, по „Програма за развитие на човешките ресурси“; по програмата, свързана околната среда и много други, които се очаква да бъдат актуализирани.

– Създаването на възможности младите хора да останат в родните си градове е основна цел на всяка местна власт. Какви мерки в подкрепа на младите семейства и на децата ще предприемете?

– Съзнавам, че процесът по завръщането на младите семейства е труден, но всичко е възможно ако вярваме и не се страхуваме. Ако за четири години реализираме обещанията си, ще разрешим голяма част от проблемите. 

– Културно-историческият туризъм е шансът за превръщането на България в дестинация за четирите сезона. Какви проекти имате?

– Общината ни има потенциала да стане една от
дестинациите, свързани със селски и ловен туризъм. Това е напълно възможно, поради географското разположение.

– Кое ще е първото нещо, с което ще се захванете, спечелвайки изборите?

– С помощта на Господ, както и с ценната помощ на хората, ще се насоча към реализиране на обещанията. Едно по едно. 

Източник: standartnews.com

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече