Новини от Бълария

Американски политик обвини президента Байдън в диктатура

Предложението на американското правителство да бъде създаден орган за противодействие на дезинформацията прилича на диктатурата. Това е заявила бившата конгресменка Тулси Габард пред „Fox News“ по повод разпространената наскоро информация, че Министерството на вътрешната сигурност на САЩ създава съвет за противодействие на дезинформацията. Подобна идея сподели наскоро и еврокомисарят Жозеп Борел.

Според Габард Белият дом е решил да създаде такъв орган, за да манипулира гражданите. „Такива органи има при диктатурите. И причината да съществуват е, че те (диктаторите – бел. ред.) се страхуват от нас – страхуват се от хората“, е заявила Габард. Освен това тя не е съгласна подобна структура да се финансира от бюджета, чрез данъците на гражданите, а същевременно да облъчва същите тези граждани с пропаганда и цензура.

По-рано тя беше заявила пред американски медии, че властите на САЩ създават лъжливо усещане, че в Украйна има демокрация. Тогава Габард припомни, че украинският президент Зеленски е затварял опозиционни телевизионни канали, които го критикуват.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече