Новини от Бълария

Българи не искат еврото, организират референдум за запазване на българския лев

На пресконференция в БТА беше представена инициативата, която група граждани са подели за запазване на българския лев. Те организират подписка за референдум срещу еврото.

Сред инициаторите на подписката са доц. Григор Сарийски – икономист, проф. Михаил Мирчев – социолог, Тодор Беленски – журналист, Стоян Панчев – икономист, Симеон Миланов – журналист, Илия Тенев – програмист. Росен Миленов – граждански активист. „Запазването на българския лев е национална кауза“ – обявиха те по време на пресконференцията и поканиха всички формации, включително партии, граждански организации и общности от социалните мрежи, да участват със свои представители в Инициативния комитет, който стои зад евентуалния референдум.

За целта е организирана среща на 05.11.2022 г. (събота) от 13,00 часа в гр. София, в Националния студентски дом на площад „Народно събрание“ 10.

Българският народ е изправен пред исторически избор. След дългите години, в които страната ни изгуби своя политически, военен и дори продоволствен суверенитет, сега искат да посегнат на последния символ на нашата независимост. На националната ни валута.

Сега ние трябва да избираме дали безропотно да се сбогуваме с българския лев и да предадем народната банка на шепа назначени бюрократи, или твърдо и безкомпромисно да се борим. Дали отново да приемем решенията на една натрапена върхушка, която отдавна е заменила родината си с топли местенца в брюкселската администрация, или да се изправим срещу безумието и да отстояваме всичко, което са градили нашите предци.

Върхушката винаги е искала само едно. Повече власт. Власт над нас и над съдбите на нашите деца. Тя печели своите облаги за наша сметка, залагайки бъдещето на следващите поколения и сега иска да печели още повече, превръщайки страната ни в поредната тухла от европейската дългова пирамида. Ние няма да приемем това! Няма да плащаме за разточителната фискална политика на ЕС с нашите левове. Всичко, което спестихме през последните три десетилетия и за което страната ни плати твърде висока цена.

Ние можем и ще покажем на онзи назначен елит че вече не може да решава от името на българския народ. Че макар да смята българите за полуграмотни, те могат да поемат съдбата в ръцете си. Че нашият народ стои по-високо от дребните интереси на онези, които искат да го продадат. Нека сега да накараме нашите избраници да се вслушат в гласа на всички българи, защото цялата власт произтича от народа. Не от бюрокрацията в Брюксел“ – припомнят инициаторите.

Те призовават българите да упражнят своето конституционно право и да проведат референдум за запазването на българския лев. „Това ще бъде първият успешен референдум в новата история на България, а след него ще има и други! Само така можем да разкъсаме тежките зависимости и да извадим страната си от мизерията в която се озова след десетилетията на прехода. Само така можем да защитим страната си и нашето бъдеще“ – заявяват още организаторите на референдума.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече