Новини от Бълария

Българска армия се сдобива с автобуси за над 27 000 000 лв.

Обществената поръчка приключва в началото на февруари

Българската армия планира да закупи 111 автобуса на обща стойност малко повече от 27 000 000 лв. без ДДС. Очаква се тази обществена поръчка да бъде приключена в началото на февруари тази година.

Министерството на отбраната желае да придобие тези автобуси, които са с различен брой седящи места – 20, 35 и до 55 места, с цел да удовлетвори нуждите на военните формации в Негушево. Там се намира бригада „Логистика“, отговаряща за съхранението на материалните средства на Българската армия. Възнамерява се да се сключи рамков договор за поръчката, който ще обхване четири позиции.

Има две опции за плащане:

– Министерството може да изплати до 100% в аванс от стойността на договора

– да разсрочи плащанията към избраното търговско дружество.

Преди да бъде избран доставчикът на сериозната поръчка, фирмата трябва да представи декларация по образец, съгласно европейските стандарти, че не е свързана с Русия и не е регистрирана там. Цялата необходима документация е публикувана в електронния портал за обществени поръчки.

Последният доклад от 2022 г. отразява, че състоянието на отбраната ни е притеснително. Наличната техника и въоръжение са морално и физически остарели и несъвместими със съвременните оперативни изисквания. Този факт влияе негативно върху подготовката и способностите на военните формации, както и на тяхната мотивация.

Източник: lupa.bg

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече