Новини от Бълария

„Discovery Sports“ увеличава отразяването на зимни спортове със съдържание от Пекин 2022

„Discovery Sports“ сключи ново дългогодишно споразумение с „Infront“ за отразяването на някои от най-престижните събития от света на Международната ски федерация (FIS / ФИС) за над 50 пазара в Европа.

Стартирайки със сезон 2021-22 и състезанията за мъже и жени от Световната купа по ски-алпийски дисциплини, включително всички състезания от Световната алпийската ски купа*, Световната купа по ски скокове, Световната купа по ски бягане, Световната купа по северни ски спортове, както и състезанията за мъже и жени от Световната купа по сноуборд и фрийстайл ски, новото съдържание ще е налично по всички спортни платформи на „Discovery“, включително „Eurosport“ и „discovery+“** през следващите пет години, предоставяйки на зрителите най-интересните и вълнуващи моменти със съдържание на живо всеки уикенд по време на зимния сезон.

Пакетът за права от света на първокласните световни зимни спортове включва още Световния шампионат по алпийски и северни ски на FIS през 2023 г. в Австрия и през 2025 г. в Норвегия, както и Световния шампионат по сноуборд и фрийстайл ски на FIS през 2023 г. в Грузия и през 2025 г. Световната отборна надпревара по биатлон (The Biathlon World Team Challenge) и годишните летни Гран При ски скокове също ще се излъчват до 2025 г.

Като част от сделката за над 50 пазара, „Discovery Sports“ осигурява и ексклузивен достъп за всички събития в повече от 40 държави, което допълнително засилва предлагането директно на потребителите на мултиспортно съдържание посредством локализирано съдържание и още по-добро дигитално изживяване за феновете на зимните спортове. Сделката предоставя и ненадминато до момента вълнуващо портфолио от зимни спортове с минимум 1 000 часа излъчване на живо от най-престижните и вълнуващи зимни събития всяка година.

“Eurosport“ винаги е бил домът на зимните спортове, предоставяйки на зрителите богат избор от събития и достъп до спортовете, които те обичат. Щастлив съм, че „Discovery Sports“ продължава да инвестира в най-големите спортни събития на планетата и нашето подновено партньорство с „Infront“ ще ни позволи да излъчваме най-престижните ски-алпийски първенства, което пък ще ни даде възможност за още по-силно зимно съдържание непосредствено преди Пекин 2022.

Нашата сериозна професионална експертиза в света на зимните спортове и локалните продукции, в комбинация с внушителното по мащаб портфолио на „Discovery“ в Европа, включително „Eurosport“ и „discovery+“, ще ни позволи да продължим да предлагаме уникалния начин, по който разказваме всяка спортна история, за да доближим максимално феновете до техните герои. Защото това е историята на най-вълнуващото от света на зимните спортове, посветено на най-емоционалната и ангажирана публика„, сподели Андрю Георгиу, президент Спорт, Discovery.

За да бъдат спортните фенове още по-близо до сучващото се, „Discovery“ продължава да предоставя и максималното визуално изживяване, коментар от най-добрите спортни експерти, множество истории „зад кадър“, разказани с помощта на ивовативни технологии от ново поколение.

Награждаваният многократно виртуален куб на „Eurosport“ предефинира визуалното изживяване по време на Зимните олимпийските игри в Пьонгчанг през 2018 г., а инвестицията на „Discovery“ в технологиите означава още повече иновации по време на игрите в Пекин 2022, което е продължение на подхода на компанията за отразяване на зимни спортове.

Новината за партньорството с „Infront“ идва след отразяването по „Discovery Sports“ на Олимпийските игри в Токио 2020, по време на които спортните фенове от цяла Европа проследиха всяка минута от Олимпиадата, а медията отчете рекордни нива на достигната и ангажирана аудитория, по-високи дори и от първата излъчена Олимпиада. За първи път по време на Зимните олимпийски игри в Пекин 2022 „Eurosport“ ще излъчи в Европа през платформата „discovery+“ всеки един момент от Зимните игри**.

* Не включва събития, провеждани в Румъния. Състезания, провеждани в Австрия и Швейцария са част от отделна договорка.

** discovery+ ще отразява събитията само за пазарите с ексклузивитет.

Бележки:

Отразяването на всички събития по Discovery и Eurosport, част от тази сделка, изключва Скандинавските държави.

През 2021, Eurosport ще е достъпен през платформата discovery+ и в Дания, Финландия, Италия, Нидерландия, Норвегия, Швеция и Великобритания.

Ексклузивно отразяване на състезанията от календара на ФИС по алпийски дисциплини, ски бягане, ски скокове и северните ски купи, както и летните Grand Prix на ФИС и Световната отборна надпревара по биатлон (Biathlon World Team Challenge) е за следните пазари:

Албания, Андора (с изключение на местните състезания и испанските финали на ФИС), Армения, Азербайджан, Беларус, Белгия, Босна и Херцеговина, България (с изключение на Световната купа по ски-алпийски дисциплини на ФИС), Кипър, Естония, Франция (race selection), Грузия, Гърция, Унгария, Ирландия, Израел, Казахстан, Косово, Киргистан, Латвия, Лихтенщайн, Литва, Люксембург, Малта, Молдова, Монако, Черна гора, Нидерландия (с изключение на Four Hills Tournament от Световната купа по ски скокове на ФИС), Република Северна Македония, Полша, Португалия, Румъния, Русия, Сърбия, Испания (с изключение на финалите в Андора), Таджикистан, Туркменистан, Турцис, Великобритания, Украйна, Узбекистан.

Неексклузивно отразяване в:

Австрия, Германия, Швейцария, Италия, Сан Марино, Ватикана, Хърватска, Чехия, Словакия, Словения, регион Африка, регион Близък Изток, Азиатско-Тихоокеански регион.

Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече