Новини от Бълария

Ексклузивно! Христо Гаджев: Вдигаме с 30% заплатите на военните от догодина! (ВИДЕО)

Не е допустимо да има военни формирования, в които да няма нито един офицер, а има сериозен отлив от армията, притеснен е министър Запрянов

“Всички парламентарни групи внасят проект на закон за въоръжените сили, с които заплатата на военните се увеличава с 30%. “

Това обяви на брифинг депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев. Той изрази надежда до края на този парламент проектът да мине и иска бърз указ от президента. Идеята до 6 май той да е факт. Законът ще влезе в сила от 1 януари 2025 година и парите ще залегнат в бюджета за следващата 2025 г.

 

“Българската армия е национална институция, каза и служебният министър на отбраната Атанас Запрянов. Не е допустимо да има военни формирования, в които да няма нито един офицер, а има сериозен отлив от армията, притеснен е министър Запрянов. Такова решение ще е мотивация за военните”, смята Запрянов. А така военните щели да знаят, че държавата не ги е забравила.

Запрянов очаква да намалеят рапортите за напускане, тенденцията за напускането на службата ще бъде пречупена и дори смята, че ще има повишен интерес към военната служба.

“За мен това решение е доказателство за държавност”, заяви и началникът на отбраната Емил Евтимов. Според него мярката ще доведе до задържане на военните на служба. Относно запаса – Министерството на отбраната ще го подмладява и освежава и дори очакват доброволци резервисти.

Иначе повиквателните вече се дигитализират. Подготвя се базата в Граф Игнатиево за приема на Ф- 16, стана ясно от брифинга на военния министър. Обмисля се ускоряване на доставките с помощта за Украйна.

Какво още казаха на брифинга, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече