Новини от Бълария

Ексклузивно интервю с Васил Терзиев. Той определи гафа с новите велоалеи като “комуникационна грешка”

“Вашата работа е да сте в зала, а не да се обяснявате пред медиите”, разгневи се общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян по повод отказа на кмета да даде отговор за безумията в столицата.

Гафът на Столична община с незаконните велоалеи, които отприщиха гражданското недоволство и центърът на града седмици наред е арена на справедливи протести срещу решенията на “Спаси София” и кмета, даде повод журналистът на “Свободно слово” Анелия Дулева да хване Васил Терзиев натясно по време на днешното заседание в СОС.

“Никой не иска на инат да създава лоши решения за гражданите, но за да се види дали едно нещо работи, то първо трябва да тръгне, после да се измери, да седнат експертите и да го обсъдят, да се види кое как може да се коригира. В крайна сметка ние имаме няколко прости цели”, заяви ексклузивно пред медията ни столичния кмет. По думите му първата цел е да се развива велотранспортът и алтернативното придвижване, другото е градският транспорт са стане още по-бърз и удобен, третото е всичко това да не се постига с цената на големи задръствания и последното – тези намерения да се реализират с минимална или никаква загуба на места за паркиране.

На въпрос от журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева за чия сметка ще се отстранят нередностите при изграждането на велоалеите и дали това за пореден път ще стане от джоба на гражданите, или фирмата-изпълнител ще ги отстрани за своя сметка, Терзиев отвърна, че велоалеи не само няма да се премахват, а само ще се ремонтират, а където такива липсват – тепърва ще бъдат изграждани.

Към импровизирания ни разговор с Терзиев се присъедини и общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян, който попита столичния кмет защо вместо да се изправи и да даде обяснение пред общинския съвет, предпочита да дава интервюта по медиите. “Вашата работа е да сте в зала”, категоричен бе Хекимян, който застана на страната на гражданите, протестиращи срещу безумията в столицата.

По повод стотиците инциденти с тротинетки и над 1800-те граждани, пострадали от управляваните и паркирани безразборно навсякъде из града алтернативни средства за придвижване, включително и в изцяло пешеходни зони, какъвто е бул. “Витоша” в частта му от НДК до Съдебната палата, столичният кмет отговори, че той и ръководството на общината не искат да има конфликт на пътя между пешеходци от една страна и тротинетки и велосипеди от друга. Той пое ангажимент за повече представители на СДВР и общинска полиция, които да следят за нарушители.

Какво още каза Васил Терзиев пред микрофона на “Свободно слово”, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно от Столичния общински съвет.

Източник: svobodnoslovo.eu

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече