Новини от Бълария

Ексклузивно! ИТН иска изслушване на главни прокурори и министри! (ВИДЕО)

Има такъв народ“ ще настояват да получат подробна информация за всички налични данни по случая с Мартин Божанов – Нотариуса, както и групите за натиск, за които се предполага, че е действал той, заявиха от парламентарната им група в кулоарите на парламента.

„Тази комисия не е направена, за да се разкрият фактите и обстоятелствата за тази група за изнудване и рекет, а по-скоро да бъдат заметени въпросите, които трябва да обсъдим“, заяви Гроздан Караджов.

Той обяви, че е изпратил от името на цялата парламентарна група писмо до председателя на комисията Никола Минчев искане за изслушване на Асен Василев и Румен Спецов заради гръцките бизнесмени, които твърдят, че са подали данни, че са били изнудвани. На Бойко Рашков и Калин Стоянов, които в качеството им на министри на вътрешните работи, са започнали действия срещу Нотариуса. ИТН ще искат да бъдат изслушани още всички главни прокурори, които са заемали длъжността, в периода на действие на Нотариуса и групата около него. Освен това Ивайла Бакалова, Веселин Денков, гръцките бизнесмени и други.

 

„Допълнително, за да гарантираме, че тази комисия няма да е ленива, а ще свърши някаква работа и че няма да заметем този случай, сме изискали ГДБОП да предостави на комисията всички събрани факти и документи по казуса, който е повдигнат през 2021 година в кабинета на Бойко Рашков и на базата, на който е тръгнало някакво действие“, каза още Караджов.

От ИТН ще искат да се знае и по каква причина полицейски автомобили са стояли пред SS клуб. Те ще искат подробна справка за имената на полицаите, по колко часа са били там и т.н.

Друго искане в писмото им до председателя на комисията е данни за групите около Мартин Божанов – Нотариуса и Петьо Петров – Еврото, събирани по делата за КТБ, делото за конфискация на активите на Брендо и делото на Манджукови срещу Инвестбанк.

Какво още казаха от ИТН, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече