Новини от Бълария

Ексклузивно! Калин Стоянов: Иван Демерджиев си е самоназначил 20 барети да го пазят! (ВИДЕО)

“Бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев в продължение на 40 дни е имал назначена охрана. Пазили го 20 барети на смени, което е струвало 20 000 лева на държавата”, съобщи вътрешният министър Калин Стоянов.

„Останах много изненадан как г-н Демерджиев като вътрешен министър си е самоназначил охрана. И то да го охраняват колеги от баретите. Интересно, но факт“, обясни Стоянов днес на брифинг в парламента.

„Мотиви няма никакви. Изслушайте последователността – около 20 човека са ангажирани с тази охрана, като на сменен режим в автомобил са се движили по четирима човека екип. Това е коствало в рамките на около 40 дни около 20 000 лева. Става въпрос за нощувки, горива, квартирни и т.н. Тогава, когато имаше някаква статия по този повод, охраната по някакъв начин изчезна. Аз все пак бях директор на ГДБОП и виждах как тези хора го съпровождат дори до кабинета в министерството. В последствие разбирам и сега научавам от документа, на базата на тази публикация тогава и охраната, е имало назначена проверка от инспектората на Министерския съвет към онзи момент. Тогава в един от документите, които лично г-н Демерджиев лично си е разписал като доклад и е изпратил на инспектората, се твърди, че му трябва охрана, която да го пази и съпровожда при срещите му с граждани и забележете с полицейски служители от областните дирекции на МВР“, разкри още Стоянов.

Какво още каза вътрешният министър, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu

Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече