Новини от Бълария

ЕС ще възобнови търговските преговори с Индия, за да отслаби връзките си с Русия

Европейският съюз възнамерява да възобнови търговските преговори с Ню Делхи, които бяха прекратени през 2013 г., за да отслаби зависимостта на Индия от отношенията с Русия. Информацията е от „Bloomberg“.

Според агенцията ЕС планира също така да създаде Технологичен съвет, в който Ню Делхи ще стане член. Съобщава се, че задачите на Съвета могат да включват обща координация по защитата на потребителските данни, общо регулиране на социалните мрежи и развитието на цифровизацията.

ЕС и Индия преговарят за всеобхватно споразумение за свободна търговия от 2007 г. През 2013 г. диалогът беше спрян поради разногласия по въпросите на правата на интелектуална собственост, информационната сигурност в ИТ компаниите и достъпа на редица стоки, по-специално автомобили, до общия пазар. Представители на ЕС и Ню Делхи многократно са изразявали желанието си да възобновят преговорите.

Припомняме, че Украйна призова Индия да повлияе на Русия по въпроса за прекратяването на войната. Индия обаче обяви ненамеса в конфликта.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече