Новини от Бълария

Георги Енчев: Как да си възпитаме децата в труд, след като забраняват на сина ми да помага в семейния бизнес?

Известният български изпълнител Георги Енчев от рап дуото Румънеца и Енчев взриви социалните мрежи, споделяйки следното: „Току що инспекцията по труда забрани изрично сина ми на 13 г. да помага в семейния ни бизнес… Глобата била над 1000 лв!“.

Това е несправедливост, с която ще се боря до края на живота!“ – отсича бащата и задава няколко риторични въпроса.

На първо място той пита как трябва да възпитаваме децата си в труд? „Как да ги научим, че всичко в живота не идва даром, а се получава с пот на челото! Като станат на 18 ли ще ги учим на труд?

По-нататък родителят обяснява, че тийнейджърите по цял ден да обикалят улиците, гледат Тик-ток и инстаграм („възпитателите на нашето време“) и играята на плейстейшън, а биха могли да оползотворят времето си по много по-полезен за себе си и за обществото начин.

На 14-16 години някои „деца“ раждат деца и имат собствен бизнес! При тази криза за работна ръка да не може децата ти да ти помагат в семейния ви бизнес е престъпление! Навремето са раждали по 10 деца да има кой да работи!„. Според Енчев повечето безработни на пазара на труда не са пипали компютър и „два живота няма да стигнат да ги науча да маркират едно кафе!„.

Какво искате – детето ми да стане загубено в превода като повечето ли? Защо да не се учи на труд, защо – за да стане боклук?“ – продължава с гневните си въпроси музикантът и възкликва: „На 18 е късно да става човек!!!“

В крайна сметка Георги Енчев призовава за „ремонт“ на трудовото законодателство в България, което трябва да даде възможност на децата да помагат в семейния бизнес. Всичко друго според него е „чудовищна глупост“!

Децата на писателите и журналистите може ли да пишат срещу заплащане? Децата на художниците могат ли да рисуват срещу възнаграждение? Децата на музикантите могат ли да пеят на сцена? Моя син 1,85 да не може да занесе две кафета в лятната ваканция! Аз съм родител и мога да преценя какво да прави, каква работа е за него! Лелката на гишето ли ще ми възпитава детето! Да започва! Но първо да възпита себе си!“ – завършва певецът.

Прав ли е според вас?

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече