Новини от Бълария

Гергов ще присвои Пловдивския панаир чрез скрита приватизация

„Само след часове Георги Гергов ще придобие пълен контрол над Пловдивски панаир, напук на държавата и парламента“ написа в края на вчерашния парламентарен ден лидерът на партия „Демократична България“ Ивайло Мирчев.

Той сподели в своята страница във Фейсбук, че днес общинският съвет във Варна ще гласува апорт на 29% от панаира в дружество на Гергов. Мирчев обясни на последователите си, че в парламентарния блиц контрол вчера е отправил въпрос към премиера Янев за мерките, които държавата ще предприеме, за да бъде предотвратена скритата приватизация на Пловдивски панаир и съобщи, че Община Варна е получила 16 млн. акции на панаира безвъзмездно през 2016 г., за да си откупи „дупката“ в центъра на града.

По-нататък припомня, че това не се е случило и през 2017 г. ОС е гласувал да върне акциите на държавата. Въпреки това четири години по-късно акциите все още са притежание на община Варна, която смята да даде чрез тях пълен контрол на Гергов над Пловдивски панаир и да обезсили държавата.

Усилията ни (в парламента, както и на общинските ни съветници в Пловдив и Варна) ще бъдат в посока предотвратяване на скритата приватизация на панаира“ – заявява в заключение Мирчев.

Снимка: страницата на Ивайло Мирчев във Фейсбук

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече