Новини от Бълария

Гласят Рая Назарян за министър на правосъдието

В края на миналия парламент тя се издигна до позицията зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС

Бойко Борисов заяви наскоро, че ГЕРБ разполага с поне 20 души, които могат да бъдат премиери, но отказа да назове имената им. Подчинените му в партията също не ги знаят, но затова пък вече се коментира кой ще заеме поста на министър на правосъдието.

Според мълвата сигурният избор на Борисов за високия пост, е Рая Назарян, която изгря в края на миналия парламент, издигайки се до позицията зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Известно е, че е родена във Варна. Изучавала е право в УНСС. Официално се води неомъжена и има едно дете. Станала е член на Софийската адвокатска колегия през 2013 г., а като юрист има интереси в областта на облигационното, вещното, застрахователното, семейното и наследственото право. Специалистка е по извънсъдебно уреждане на търговски и застрахователни спорове. Това е постната официална информация за нея в интернет.

Неофициално се твърди, че за политиката е открита от влиятелния Томислав Дончев, с когото имали много по-близки от колегиалните отношения.

Рая Назарян досега е избирана за депутат от 24 район в София. В последното Народно събрание тя е председател на парламентарната комисия по превенция и противодействие на корупцията.

Като млада адвокатка Рая Назарян се подвизава в кантората на Менко Менков, адвокат на видни гербаджии. От няколко години обаче тя има свое адвокатско дружество, в което е съдружник на колегата си Тервел Георгиев, който също е кандидат за депутат от ГЕРБ-СДС. При това е трети в листата на 24 МИР в столицата, в който Рая Назарян е водач. Тервел Георгиев е завършил право в Пловдив и вече е доцент в тамошния университет „Паисий Хилендарски“. Станал е доктор на науките с теза: „Пробацията в наказателното право“, написана на скромните 163 страници.

След това става и доцент в конкурс, в който е бил единствен кандидат, така че шанс за грешка няма, казват запознати и допълват, че доц. д-р Георгиев бързо е изстрелян за шеф на катедрата по Наказателно-правни науки.

Съдружникът на Назарян още веднъж доказва правилото, че партийната ангажираност гарантира успешна кариера. Адвокатското дружество на младите надежди на ГЕРБ е основано през 2018 г., но към момента е със „замразена“ дейност.

В предизборната кампания и Назарян, и Георгиев редовно се изявяват в медиите. Те повтарят това, което вече е казал Бойко Борисов. Категорични са, че ГЕРБ след изборите няма да преговаря за правителство с „Възраждане“ и БСП.

Още един кандидат за министър се обсъжда сред активистите на Бойко Борисовата партия. Това е Красен Кралев, на когото май се е усладил постът на спортен министър. Той е напълнил фейсбук с призиви от редица спортни сдружения, които го молят да стане пак министър, за да им се решат най-после проблемите. Кралев на свой ред щедро им е обещал да вдигне с 200% парите за спортните клубове в България. Срещите му със спортните кадри, които го молят отново да стане техен предводител, са илюстрирани с много снимки.

Служебният кабинет пък дава всичко от себе си, за да улесни това завръщане. Без излишен шум доста от близките на Кралев са вече назначени за шефове на спортни дирекции. Разбира се, винаги има шанс Кралев да бъде изместен в бъдещото правителство от друг партиен кадър. Затова той си е уредил и сигурно място като депутат. Кралев е втори във Варненската листа на ГЕРБ.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече