Новини от Бълария

Грамотността е тема на 15-ото издание на пролетния базар на книгата

Рекорден брой издатели от цялата страна ще вземат участие в 15-ото издание на пролетния базар на книгата, за да представят най-новите си заглавия от всички жанрове. Редки и за първи път издадени у нас творби ще можете да откриете сред над 15 000 заглавия на повече от 130 издателства от цялата страна, разположени в парка пред Националния дворец на културата (НДК) в над 60 шатри на 1500 кв. м. изложбена площ.

Най-голямото у нас книжно изложение се открива официално на 30 май (понеделник) в 11:00 часа пред Националния дворец на културата и ще продължи до 5 юни (неделя). В продължение на една седмица ще станем свидетели на богата съпътстваща културна програма с над 100 литературни събития, които ще вървят паралелно на основните сцени, на щандовете на издателите и на различни места в столицата – премиери на нови книги, срещи с автори, преводачи и издатели, дискусии, презентации, игри за децата, състезания по грамотност, литературни четения и др.

Акцент на грандиозното събитие, посветено на грамотността, тази година ще бъде Петият софийски международен литературен фестивал за деца и младежи. Той ще им предложи самостоятелно обособена сцена с програма, целяща повишаване на интереса към литературата и четенето. Предстоят много срещи с чуждестранни и български автори, творчески работилници – за илюстрации, поезия в рима, приказки и много други събития, провокативно насочени към детското любопитство.

Пролетният базар на книгата се организира от асоциация „Българска книга“ и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2022 г.

Подробна програма – ТУК: https://www.facebook.com/BulgarianBookAssociation

Работно време на изложението: 10:00 – 20:00 часа

Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече