Новини от Бълария

Илон Мъск отказа да блокира руски медии

Милиардерът Илон Мъск, основател на „SpaceX“ и „Tesla“, отказа да блокира руски медии по искане на някои правителства.

Това обяви самият той в профила си в Twitter: „Някои правителства (не украински) поискаха „Starlink“ да блокира руски източници на новини. Няма да направим това, докато не насочат оръжие към нас“ – написа предприемачът. Той също така подчерта, че е за „абсолютист“ по отношение на свобода на словото („Sorry to be a free speech absolutist„).

По-рано (на 27 февруари) стана известно, че Мъск е осигурил свободен достъп до глобалната сателитна комуникационна система „Starlink“ на територията на Украйна във връзка с военните действия, започнати от Русия. Беше отбелязано, че в страната са изпратени нови терминали. На 3 февруари от компанията „SpaceX“ обявиха, че пускат нов план за данни със забележително увеличение на скоростта на пренос на данни – от 150 на 500 мегабита в секунда. Скоростта в стандартната тарифа е 50-250 мегабита в секунда.

„Starlink“ е проект на глобална сателитна комуникационна система, която е предназначена да осигури достъп до интернет на потребители по целия свят чрез голям брой малки устройства в ниска околоземна орбита.

Снимка: www.facebook.com/groups/TheBestElonMuskGroup

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече