Новини от Бълария

Иван Таков: Инатът на заместник-кмета по транспорт и „Спаси София“ ще струва много скъпо на софиянци

Ще направим необходимото, за да спрем безобразията по булевардите „Патриарх Евтимий“, „Витоша“ и ул. „Фритьоф Нансен“, но цената ще я платим всички граждани, заяви председателят на комисията по транспорт и пътна безопасност в СОС

Инатът на заместник-кмета по транспорта Илиян Павлов и на общинските съветници на „Спаси София“ ще струват много скъпо на софиянци. Това заяви Иван Таков, председател на Постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност и на групата на Местна коалиция „БСП за България“ в СОС. Той направи този коментар по повод отказа им да се съобразят с призива на общинските съветници от МК „БСП за България“, ГЕРБ, ИТН, „Синя София“, ВМРО и петимата независими незабавно да бъде спряна работата по ремонта и реорганизацията на движението по булевардите „Патриарх Евтимий“, „Витоша“ и ул. „Фритьоф Нансен“.

„Тази реорганизация, която правят по време на празниците, е пълно безобразие. Стесняването на булевардите до две ленти за движение на автомобилите ще предизвика тапи и задръствания. Видяхме, че се образуват колони даже в почивните дни, в които София е празна. Вместо да решават проблемите с движението в града, заместник-кметът и съветниците от „Спаси София“ създават нови, много по-големи, коментира Иван Таков. – Скандални и безумни са действията им. Не разбирам пасивността по въпроса и на кмета Васил Терзиев. Оставам с впечатлението, че и той подкрепя тази безумна реорганизация на движението в центъра на София. Ще направим необходимото, за да спрем безобразията по булевардите „Патриарх Евтимий“, „Витоша“ и ул. „Фритьоф Нансен“. Решаването на този голям проблем, който създадоха от ПП-ДБ-СС, със сигурност ще излезе прескъпо на Столична община, съответно на гражданите на София. По време на управлението на ГЕРБ станахме свидетели на „ремонт на ремонта“ и „хубаво е, но не е готово“, а ПП-ДБ-СС надграждат с „ремонт на реорганизацията“ и „хубаво е, но е наобратно“.

 

Председателят на комисията по транспорт и пътна безопасност в СОС е категоричен, че управлението на София не може да става напук на гражданите. „Кметът и съветниците са длъжни да работят за удобството на хората в София, а то се постига с търпение, разговори и разумни решения“, каза той.

Иван Таков припомни, че на последното заседание на комисията на 22 април заместник-кметът по транспорта Илиян Павлов излъга всички. Тогава той заяви, че ще бъде направен само ремонт на пътната настилка на двата булеварда и няма да има реорганизация на движението. „Тогава той излъга не само нас, членовете на комисията, но и гражданите, които присъстваха – представители на живеещите в района и на колоездачите, които подкрепят реорганизацията, каза той. – На комисията положихме усилия да намерим решение, което да удовлетворява и двете страни. Моето предложение за среща, с участието и на представители на Дирекция „Транспорт“, на която да говорим спокойно и да се разберем, беше прието и от представителите на живеещите в района, и от тези на колоездачите. Те започнаха да си говорят още на комисията. Поискахме от заместник-кмета да ни предостави и проектите за реорганизацията на движението. Нищо от това не се случи. Получихме само една огромна лъжа. Няколко дни по-късно станахме свидетели на изпълнението на безобразната реорганизация на движението, което предизвика нови протести на гражданите, живеещи в района, и подигравки с изпълнението й. Това е недопустима гавра с хората в София“.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече