Новини от Бълария

Иван Вазелина брутално пребит след нова измама

Мургавият бабаит преметнал Топи с 500 бона

Насред Панагюрище е бил пребит ромският измамник Иван Балабанов с еротичния прякор Вазелина. Бруталното меле се разиграло малко след Нова година, близо до пробационната служба в средногорския град, където кривоокият рецидивист се явява чинно всяка седмица след поредната осъдителна присъда срещу него – този път за представена пред КАТ фалшива диплома за 8-и клас. Тогава Иван Вазелина бил нападнат от Радослав Петров, по прякор Топи, от пазарджишкото село Бъта.

 

Оказва се, че преди 4 години Иван и брат му Велко измамили Топи с крупна сума от над 500 000 лева. Част от пачките предали на покровителя си Златко Баретата, който след време дори заплашил Петров по телефона да забрави за парите.

 

Обаждането на силовия бос изобщо не трогнало Топи, който до запознанството си с братята измамници развивал успешно с внос и лизинг на луксозни автомобили.

Именно негово било лъскавото порше с номер 2222, с което бръмчеше Велко Халката, преди да стане обвиняем. Представящите се за букмейкъри Иван и Велко, които само допреди 10 години си изкарвали хляба като чистачи на тоалетни в Италия, оплели лесно Топи в своите мрежи.

Наивникът в продължение на години им давал пари всеки месец уверен, че братята роми захранват сметката му в сайта „ВИП Азия бет”, за да спечели многомилионен бонус. След като разбрал, че сайтът е фалшив и домейнът е регистриран не в Азия, а в Панагюрище, и то на името на близък приятел на Вазелина и също обвиняем за измами – Петко Брадистилов със звучния прякор Путко, измаменият бизнесмен започнал да си търси парите.

 

Вазелина първо залъгвал Топи с напразни обещания, а когато работата станала дебела, привикал на помощ осъдения като наркобос Златомир Иванов, който авторитетно поканил измамения на среща в имението си в „Драгалевци. Дори Златко Баретата обаче не могъл да укроти Топи, който се оказал неслучаен човек.

 

След месеци на дебнене Топи надушил дирите на наглия ром, който се криел в бабината си къща в родното Оборище. В един студен януарски ден измаменият бизнесмен застигнал Вазелина на пъпа на Панагюрище и без да го бави, започнал да го налага. Циганинът се свлякъл безпомощно на земята, а притекла се на помощ възрастна жена го спасила от по-як пердах.

 

След случката крадливият ром не излизал от дома си от страх. Посещавали го само брат му Велко Халката и балдъзата му. Приятелката му леля Нора, съдържателка на евтина кръчма в покрайнините на Панагюрище, също го изоставила.

 

От луксозния живот на бабаита днес няма и следа. След поредната присъда и последвала изцепка на Иван Вазелина, който наби представлявалия го по делото адвокат Ленков, Златко Баретата просто изгонил протежето си. Факт е, че бронираното ауди на боса, с което Вазелина обикаляше да набира наивници за лесни печалби, се продава в пернишка автокъща. Пред неизмазания дувар на бърлогата на мургавия тарикат в Оборище стои паркирана стара кола с десен волан, липсва и будката за охрана. Хората от селото коментират, че очакват с нетърпение Иван и брат му да бъдат прибрани отново на топло, за да си отдъхнат от просташките им изцепки.                                                                                                           Източник: Уикенд, crimesbg.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени, но trackbacks и pingbacks са отворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече