Новини от Бълария

Мафия в УНСС: След новина ректорът заплашва пребития доц. Димитър Динев (8 въпроса до прокурор + СНИМКИ)

Ректорът на УНСС Димитър Димитров, срещу когото има данни за плагиатство, е заплашвал пребития доц. Димитър Динев заради съмнения, че е опосвестил гаврите, се научи от източници във вуза – люпилня на преписвачи. На този фон прокуратурата на Борислав Сарафов отново се снишава и не предприема абсолютно нищо срещу престъпните безобразия в университета.

Както вече писахме, на 29 февруари доц. Димитър Динев, подавал сигнали за плагиатство срещу ректора на УНСС Димитър Димитров, бил зловещо пребит, засега поръчителят остава в сянка.

Причината преподавателят да изпадне в немилост са поне три сигнала за плагиатство срещу ректора, подписани от него. Според официално писмо от МОН първите два са от 2021 и 2022 г. И в двата случая Динев е оттеглил подписа си, твърдейки че е фалшифициран, а с името му е злоупотребено. Третият сигнал е внесен малко преди нападението над доцента.

Сега източник уточнява, че след нашата публикация доц. Динев е привикван в кабинета на ректора с 480 000 лева годишна заплата около десет пъти за два-три дена, като е заплашван с уволнение (не за първи път) затова, че е направил побоя достояние на цяла България.

По време на първия мандат на Димитров доцентът е викан поне три пъти от директорката на „Човешки ресурси” Ина Балабанова, оглавяваща отряда за тормоз на непокорни преподаватели, сформиран от ректора.

Всеки път Балабанова връчвала заповед за уволнение на Динев и го изнудвала или да се отрече от авторството на сигналите за плагиатство и да си трае, или да подписва заповедта.

Любопитно е, че през 2021 г. Динев подава и други сигнали за плагиатство. Освен срещу Димитров, Динев пуска и сигнал срещу своята колежка доц. Ивелина Жечева-Радева.

Радева е призната за плагиат от Комисията по академична етика на МОН и уволнена. После осъжда УНСС на първа инстанция, Димитров не обжалва съдебното решение (вероятно по договорка), тя се връща на работа и бързо със съпруга ѝ доц. Радко Радев, вече професор, правят сглобка срещу изобличилия ги Динев.

Мъжът на плагиатката Ивелина Жечева – проф. Радко Радев

Така днес Динев е с медицинско за побой, а Радев е избран за професор на 25 май т.г. Вижте обаче какво говори за „врага” Димитър Димитров през 2021 г. Жечева-Радева. Според нея съществува запис, в който ректорът Димитров, Динев и един от зам.-ректорите договарят уволнението ѝ в присъствието на още един човек.

Вероятно този четвърти човек е председателката на Комисията за академична етика на УНСС проф. Галина Младенова, която е споделяла из вуза, че се води разследване за незаконен запис с нейно участие.

За никого в УНСС не са тайна и конфликтът между доц. Динев и сем. Радеви и безкрайните дърляния, полицейски разследвания и съдебни дела между тях. Циркът между преподавателите избил в кръчмарска кавга, когато след статията между тях избухнал скандал в кабинета на Димитров. Безспорно академичното поведение в УНСС е на най-високо ниво….

Заради цялата тази драма доц. Димитър Динев се е барикадирал у тях от страх да не бъде убит.

Междувременно из УНСС кръжи мълвата, че ректорът е развил параноя, че в университетът действа мрежа от агенти, заели се да осветляват беззаконията и плагиатството му, за които всички знаят, но си траят. Някои с основание, защото и те имат кирливи ризи от всякакъв вид и ги е страх да не се разчуе.

Димитров бил убеден, че някой непрекъснато го следи и подслушва и се страхувал да напуска сам кабинета си, че можело да го пребият. На спортно събитие преди дни Димитров дори се оплакал пред присъстващите, че „феновете” му ще го поболеят.

Заради абсурдите в УНСС поставяме  8 въпроса до всички министри на образованието през последните четири години, както и към прокуратурата:

1. От публикацията минаха двайсет дни. Докога прокуратурата ще чака, за да се самосезира? Или получаващите половин милион годишна заплата като Димитър Димитров са с особен статут и не подлежат на разследване?

2. Предвид бездействието и на двете институции по случая, ако доц. Димитър Динев бъде убит или почине вследствие на продължителния тормоз над него, кой ще бъде виновен?

3. Защо МОН първоначално са обещали да пазят подателите на сигнали за плагиатство, за да не се стига до съдбата на Динев, а впоследствие им обръщат гръб?

4. Защо всички министри на образованието от 2021 г. досега се правят, че не знаят, че според чл. 30 от ЗРАСРБ са длъжни да се самосезират и да назначат проверка от Комисията по академична етика на МОН за плагиатството на ректора на УНСС Димитър Димитров?

5. Нормално ли е в европейска държава висше учебно заведение да бъде крепост на роднини, любовници и плагиати, харчещи данъците ни, а не храм на истински учени, които правят наука, а не я преписват?

6. Нормално ли е в европейска държава плагиати, корумпирани типове, насилници и всякакви други дегенерати да вилнеят из университетите и да бъдат прикривани от министерство, полиция, прокуратура, съд?

7. Докога ще се правите, че проблем в УНСС няма?

8. И защо Студентският съвет вместо коректив е съучастник на Димитър Димитров?

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ

Източник: narod.bg

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече