Новини от Бълария

Изненада! Част от общинарите на “Възраждане” в СОС решиха да подкрепят човека на ПП за председател!

Действията си те определиха като “отпушване на работата на институцията”, но малко по-късно бяха отлъчени от “Възраждане” и обявени от останалата част от групата за “предатели, които са се продали”

От днес нататък групата на „Възраждане“ в Столичния общински съвет (СОС), за съжаление, намалява. Имаме четирима човека, които са предатели и са купени. Те повече няма да бъдат в групата на „Възраждане“. Това са Венци Стойчев, Васил Драганов, Красимир Гълъбов и Севделина Петрова, които вече не са част от „Възраждане“. Това заяви ексклузивно пред журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков председателят на групата на „Възраждане“ в СОС Деян Николов.

Николов се извини на избирателите на партията, че „са успели да ни вкарат „троянски коне“, – хора, които явно не са желали да защитават каузата „Възраждане“, а са преследвали някакви други интереси“. „Или са се поддали на натиск. Това не мога да кажа“, допълни той.

„В последните три месеца вървеше активна кампания по пазаруване на общински съветници от всички групи. Някои групи изцяло бяха купени, а други групи бяха пробити“, каза Николов, като уточни, че предложенията са били свързани с постове и пари.

По думите му „плащат тези, които сформираха новата сглобка в СОС“. „Не можем да кажем колко точно пари, но такива предложения валяха през цялото време“, обясни той и допълни, че не знае какви суми са се предлагали, но това могат да кажат „повечето общински съветници, които се продадоха“.

Според него е показателно как оттук нататък ще се управлява столицата – с „едно мнозинство, което си купи СОС“. „Валяха предложения отляво и отдясно, най-вече от тези, които сформираха мнозинството и които са в сглобка и на национално ниво. Случи се това, което ви казах преди три месеца, че ще се случи – в крайна сметка ще се разберат да направят сглобка и в София“, отбеляза Николов.

На въпрос чие е решението те да не са част от „Възраждане“, той отговори: „Те са изключени от „Възраждане“ заради това, че извършват предателство спрямо това, за което са ни изпратили нашите избиратели, и са приели най-вероятно офертите, които са били отправени към тях.“

Председателят на групата на „Възраждане“ в СОС обясни, че са им предлагали да се включат в едно управление, което, по думите му, щеше да бъде сглобка в София. „И да, щяхме да получим всичко, каквото поискаме – зам.-председателски позиции, пари, общински предприятия, власт и пр. Ние отказахме“, каза още Николов и уточни, че предложенията са били от „тези, които ще управляват София – едната част на сглобката – ПП-ДБ и „Спаси София“, и другата част на сглобката – ГЕРБ“.

В групата на „Възраждане“ в СОС остават само Деян Николов като председател, Емил Димитров и Ивайло Костадинов.

Какво още казаха те, гледайте в репортажа на “Свободно слово”, ексклузивно от СОС.

Източник: svobodnoslovo.eu

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече