Новини от Бълария

Китай: Американската демокрация е оръжие за масово унищожение!

Китайското външно министерство е обявило, че САЩ използват демокрацията като оръжие за масово унищожение, съобщава вестник „Ди Велт“ („Die Welt“). Налагайки я в различни страни, Съединените американски щати всъщност разрушават съответните държави.

Това заявление на Пекин е направено в отговор на виртуалната „среща на върха за демокрация“, която САЩ организираха, но представители на Русия и Китай не бяха поканени на нея. Според Китайското министерство на външните работи причина за това са идеологическите предразсъдъци, а целта в крайна сметка е да се предизвика разцепление и конфронтация между страните.

На 12 декември прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков нарече агресивна реториката на президента на САЩ Джо Байдън, свързана с присъствието на американски войски в Европа. Според Байдън Вашингтон възнамерява да разположи въоръжените си сили в източноевропейските страни от НАТО: България, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Чехия и Естония. В същото време американският лидер е подчертал, че САЩ никога не са имали планове да изпращат свои военни в Украйна.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече