Новини от Бълария

Мика Стоичкова стана шеф в Професионалната футболна лига

Михаела Стоичкова – голямата дъщеря на Христо Стоичков – е назначена на мениджърска позиция в Професионалната футболна лига, съобщиха от организацията. От понеделник тя ще е директор по комуникациите и стратегическите международни взаимоотношения в ПФЛ. Поканата към дъщерята на легендата Христо Стоичков е отправена от президента на Лигата Атанас Караиванов.

Моята мисия е да върнем възприятията върху българския футбол като ценност, а не като цена. Израснала и възпитана съм с визия, която искам отново да бъде важна за българските играчи, отбори и фенове“ – коментира Стоичкова.

Избрах да поема тази нова роля след дълъг размисъл, но не за да гледам в миналото, а за да стимулираме заедно с екипа ми това, което цяла България копнее да види в бъдещето. Зарядът е огромен, мотивирани сме да осъществим реална промяна и развитие на облика на българския футбол. Еволюцията на спорта започва първо от нас самите – нашето поведение и примера, който даваме и налагаме като стандарти“ – допълва още тя.

Мика Стоичкова добавя още, че ще използва международните контакти, които има, за да осъществи намеренията си. Ангажира се и с организирането на повече събития и социални дейности.

Ще работим и за подсигуряването на допълнително финансиране, отредено само за развитието на млади таланти, за да сме сигурни, че децата с хъс и способности няма да загубят мотивация заради недостиг на ресурси и качествена среда. Любовта и еуфорията по футбола не са изгубени – те ще бъдат събудени и изпратени на тренировки на терен. Много тренировки. Заставам зад тази заявка с името си„, заяви новоназначената директорка.

От ръководството на ПФЛ допълват, че екипът на Михаела Стоичкова работи по изработването на дългосрочен план за развитие, който ще бъде представен подробно в рамките на следващия месец.

Снимка: https://www.instagram.com/p/ChxS2a6j6CB/

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече