Новини от Бълария

„Музикаутор“ подема национална инициатива за създаване на химни за българските училища

Водена от вярата, че моделите на възпитание днес формират обществото, в което ще живеем утре,
организацията „Музикаутор“ и нейните партньори стартират второто издание на инициативата „Светилник“. То ще се проведе под мотото „Към светли бъднини вървим!“ на 6 октомври 2022 г. (четвъртък) от 11.00 ч. в Училищната библиотека на 81. СУ „Виктор Юго“ в София.

В него ще участват представители на Музикаутор като организатор на инициативата, както и на партньорите, сред които Националното музикално училище „Любомир Пипков“, Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“, Българската телеграфна агенция и Българското национално радио.

Във второто издание инициативата се разширява в национален мащаб и училища от шест общини в България ще имат възможността да кандидатстват за създаване на химн. Новите химни, които ще останат за поколенията, се финансират от Културния фонд на „Музикаутор“, както и от бизнеса, който споделя ценностите на „Светилник“.

Повече информация за замисъла и организацията на инициативата, нейния ефект върху обществото, както и имената на новите партньори, които ще я подкрепят, ще представят Иван
Димитров – изпълнителен директор, и Кристина Стоянова – PR мениджър на „Музикаутор“.
В събитието ще участват още Милен Митев – генерален директор на БНР, Евгения Друмева –
заместник-генерален директор на БТА, представители на училищата, които вече са получили химни,
техните творческите екипи, представители на дарителите и партньорите, гости и други.

Домакинът на събитието – 81 СУ „Виктор Юго“ – е едно от училищата, които получиха нов химн в рамките на пилотното издание на инициативата „Светилник“.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече