Новини от Бълария

Начо Пантелеев уж има амнезия, а не е забравил да изтрие от фейсбук клиповете, на които се е снимал как кара с 268 км./ч. 

Униформените и преди са си затваряли очите за дрифтовете на циганина

Циганинът Начо Пантелеев, предизвикал жестоката катастрофа, в която загина футболния треньор Ферарио Спасов, подготвя бягство в Англия. Запознати издават, че майка му Гина е собственик на къща в Лондонско предградие, където той би могъл да се скрие необезпокояван от никого.

Напук на всякаква логика, 24-годишният джигит така и не е арестуван след кървавия инцидент. Според прокурорите наложената му мярка „подписка” е напълно достатъчна. Начо бил обещал тържествено да изчака у дома си в Лясковец старта на делото за катастрофата. Дали обвинителите са повярвали на мургавия апаш, или са стимулирани, само може да гадаем.

Според слухове в градчето за свободата на убиеца са платени поне 10 000 лева. Парите едва ли са проблем. В Лясковец е обществена тайна, че кланът Манджиите, както са известни Пантелееви, се занимава с джебчийство. От години жените във фамилията са постоянно „на работа“ в Западна Европа.

Огромните къщи и скъпи коли на техните безработни съпрузи в махалата са видимите резултати от командировките в чужбина. За да не си пъхат носа около богатството на Пантелееви, доста полицейски началници и прокурори се радват на щедри дарения. В замяна те разпъват мощен чадър над циганския клан.

Убиецът Начо Пантелеев не за пръв път минава между капките. Преди няколко месеца при обиск на улицата ченгета откриват у него плик с марихуана. Според оперативна информация Пантелеев носел дрогата на свой клиент.

Покурорите обаче се смиляват над него и му повдигат възможно най-лекото обвинение, че наркотикът е за лична употреба. Така вместо престой в пандиза, Начо почти сигурно ще се размине само с административно наказание. Такава санкция му е наложена, след като блъска стълб в центъра на Лясковец и само по чудо не убива минаващите наблизо пешеходци. Преди катастрофата мургавият наглец повече от половин час фучи с мощен джип по улиците на градчето, но полицейските патрули се правят на разсеян. Хора от Лясковец разказват, че униформените и преди са си затваряли очите за дрифтовете на циганина.

Подобна милост Начо едва ли ще получи за катастрофата, при която уби Ферарио Спасов. Заради обществения натиск случаят бе прехвърлен от Велико Търново в Ловеч, а тамошните прокурори обещаха да разследват обективно случилото се миналата събота. Малко след 16 часа колата на Ферарио Спасов е ударена отзад от мощния „Мерцедес С63 AMG“ на Начо. Въпреки мокрия път циганинът се движи с над 150 километра в час и постоянно прави рисковани изпреварвания. При една от маневрите късметът му изневерява и помита движещата се пред него кола на футболния треньор.

След удара голфът на Феро се разцепва на две, а той загива на място. Пантелеев и съпругата му се отървават само с леки наранявания. Пристигналите на място ченгета откарват убиеца за преглед в болница и междувременно уведомяват прокуратурата във Велико Търново, очаквайки заповед да го арестуват. Такава обаче изобщо не е издадена. Наблюдаващият прокурор Йордан Кожухаров дори не си прави труда да поиска отнемане на книжката на убиеца, каквото  е законовото изискване.

Грешката е поправена едва след като случаят се появява в медиите. След намеса на главния прокурор Борислав Сарафов разследването е преместено от Велико Търново в Ловеч. В опит да потушат скандала пред телевизионните камери заваляха обещания, че случаят ще се изясни максимално бързо, а милост към самозабравилия се джигит няма да има. Тъй като пробите за алкохол и наркотици на Пантелеев са отрицателни, той може да получи от 3 до 8 години затвор. Стига да изчака у дома си делото.

Шансът за това обаче не е особено голям, подозират ченгета в Лясковец. Според слухове в града убиецът нямал никакво намерение да попада зад решетките и съвсем скоро ще изчезне в чужбина.

С наложената му мярка „подписка“ това е напълно възможно. Да уточним – тази мярка не предполага той да се явява всеки ден в районното. При нея се разчита, че обвиняемият доброволно ще си стои на домашния адрес. Задължения за контрол дали е така, полицията няма.

Забраната на Начо да напуска България също е лесна за преодоляване, разкриват юристи. Тя може да се заобиколи, ако убиецът мине границата с Румъния, където е честа практика митничарите само формално да гледат личните карти на напускащите българи. Веднъж преминал в северната ни съседка Начо няма никакъв проблем да продължи с кола или самолет към Западна Европа. Все пак името му не е в списъка с издирваните лица и няма причина ченгета или митничари да го задържат.

Запознати твърдят, че къщата на майка му Гина в лондонското предградие Дагенъм вече е приготвена. Имотът от години е база за бригадите джебчийки на Манджиите, които вършеят из Англия. Мургавите крадли ползват за прикритие фирми за почистване, чиито собственици през годините са Начо и майка му Гина. Докато дойде моментът за бягство, Пантелеев играе ролята на примерен гражданин. В понеделник заедно със своя адвокат убиецът върна книжката си в полицията във Велико Търново.

„Голяма трагедия, съжалявам”, промълви джигитът със сведен в земята поглед. Неговият адвокат обясни, че заради получените наранявания при сблъсъка Пантелеев още е неадекватен и не си спомня нищо. Явно не напълно, щом е успял да изтрие от фейсбук десетките клипчета, които показват как върти гуми и форсира мощно „Ауди” на оживена улица в Лясковец. Както и видео как шофира луксозния си автомобил с 268 км в час.

Според хора от Лясковец още преди катастрофата Пентелееви кроят планове да се изселят за постоянно в Англия. Преди няколко месеца те продават и палата си в градчето. Това от своя страна обезсмисля проверката на имотното им състояние, която прокуратурата най-сетне се сети да прави. Резултатът от нея е предизвестен – запознати издават, че убиецът няма нищо на свое име у нас. Дори и лъскавият „Мерцедес”, с който премаза Ферарио Спасов, се води на името на негов роднина. Така циганинът няма как да бъде принуден да плати и огромната кръвнина на роднините на Спасов след края на делото.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече