Новини от Бълария

НАТО очаква интензивна руска офанзива в Украйна през следващите седмици

През следващите седмици се очаква още по-ожесточена и интензивна руска офанзива в Украйна. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю за германското издание „Welt Am Sonntag“.

Според него през следващите седмици Украйна трябва да бъде готова за „настъпление от руснаците и още по-голяма бруталност, още по-мащабно унищожаване на жизненоважна инфраструктура и жилищни райони“.

В същото време Алиансът не изключва войната между Украйна и Руската федерация да отнеме години. За да предотврати това Западът активно въоръжава Украйна: „В дългосрочен план Украйна не може да се защитава с оръжия от съветската епоха, а трябва да премине към модерни западни оръжия. Само по този начин Киев може успешно да отблъсне руска инвазия“ – е заявил още Солтенберг.

Той за пореден път отбелязва, че НАТО не възнамерява да изпраща войски в Украйна: „Трябва да направим всичко, за да не се разпространи войната от Украйна в други страни. Ето защо ние не изпращаме войски на НАТО в Украйна. Подкрепяме държавата, но НАТО не възнамерява да бъде страна в тази война. В същото време увеличаваме броя на войските и оборудването на източния фланг на НАТО, за да защитим нашите членове“ – е уточнил още генералният секретар на организацията.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече