Новини от Бълария

Партия „Възраждане“ изпадна в когнитивен дисонанс: 1/3 от депутатите ваксинирани, а твърдят, че никога не биха се ваксинирали и се борят срещу зелените сертификати

Почти една трета от депутатите на „Възраждане“ са ваксинирани срещу ковид. Информацията беше потвърдена от лидера на формацията Костадин Костадинов.

Потвърждението му обаче идва, след като bTV засне няколко интервюта с народни представители от партията, които бяха излъчени днес в предаването „Тази неделя“. Едно от тях е със секретаря на партията Николай Дренчев, за когото журналисткат Мария Цънцарова е открила информация, че е бил ваксиниран още миналото лято. На въпроса й дали това е вярно, той отговори, че не възнамерява да оповестява публично своя здравен статус.

Дотук всичко би звучало логично, ако малко преди това Дренчев не бе заявил, че докато няма опрян пистолет в главата, няма да се ваксинира. Според него ваксините срещу ковид не отговарят на „определението за ваксина“. „В момента говорим за един чудовищен социално-инженерен експеримент, в който здравето на народа е заложено на картата на една социално-инженерна геополитическа игра. Това е моето мнение, но и на групата. Както казва доц. Мангъров – докато нямам опрян пистолет в челото, няма да се ваксинирам“ – каза той пред bTV.

Според Мария Цънцарова Дренчев има сертификат, в който пише, че на 19 август си е поставил ваксината на „Янсен“ срещу ковид. „Това означава, че мога да избирам за себе си и не мога да препоръчвам никому ничий избор„, отговори политкът, който очевидно не очакваше, че журналистката разполага с подобна информация.

Съжалявам, че съм се ваксинирал. Не считам, че имам зелен сертификат, защото знам, че той в рамките на 2 месеца за хората, избрали „Янсен“, ще изтече„, каза още Дренчев и призна, че родителите му също са ваксинирани срещу коронавирус. От думите му излезе, че той и близките му се ваксинирали за лична сигурност, но уточни, че е за „спокойствие“.

Иво Русчев от „Възраждане“ също потвърди, че е ваксиниран. „Лятото. 8-ми месец. Вижте тук борбата в момента не е за ваксинирани и неваксинирани. Ние не се борим за това. Ние се борим за правата на хората. Аз съм направил своя избор и съм се ваксинирал„, обяви той.

След излъчването на интервютата днес по bTV лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов обяви, че вероятно ще заведе дело срещу теливизията заради това, че е направила публична информацията колко от депутатите на партията са ваксинирани срещу коронавирус. Пред БНР той съобщи, че счита материала с интервютата за законово нарушение – „бъркане в здравните досиета“.

Лидерът на „Възраждане“ заяви, че едва преди няколко дни е разбрал, че сред депутатите от партията му има ваксинирани, но самият не се интересува особено кой се е ваксинирал и кой не е, защото това е лично право.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече