Новини от Бълария

Пеевски за 100-годишнината на Република Турция: Пазете заветите на Ататюрк за свободна и демократична държава

Делото на Мустафа Кемал Ататюрк, големият приятел на България, което полага темелите на свободна и демократична Република Турция, завинаги ще остане като пример на визионерство, държавническо мислене и геополитическа далновидност

Днес нашите съседи и приятели от Република Турция честват един от най-важните дни в историята си – 100 години от провъзгласяването на модерната светска държава. Това заяви съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски в специален поздрав по повод Националния празник на Република Турция.

Ето какво още заяви той:

Преди век Република Турция поема по новия път на демокрацията, европейските ценности, образователната реформа и бурния икономически подем.

От името на Движението за права и свободи и лично от свое име честитя Националния празник на Република Турция и пожелавам неотменимо да следват завета на Ататюрк: „Суверeнитетът безусловно принадлежи на народа“.

Делото на Мустафа Кемал Ататюрк, големият приятел на България, което полага темелите на свободна и демократична Република Турция, завинаги ще остане като пример на визионерство, държавническо мислене и геополитическа далновидност.

Източник: blitz.bg

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече