Новини от Бълария

Полетите между София и Скопие спират

По-малко от два месеца просъществува гръмко обявената от премиера Кирил Петков възстановена самолетна линия между София и Скопие. От 21 май българската авиокомпания „Gullivair“ прекратява резервациите за полетите по линията и билети за тази дестинация вече не могат да бъдат закупени, съобщи БГНЕС.

Първият полет на новооткритата редовна въздушна линия по маршрута София – Скопие – Сохия беше на 26 март 2022 г. Създаването й беше рекламирано като голям успех на българското правителство и пробив в дипломатическите отношения със Северна Македония. Очакваше се авиопревозвачът ще извършва полети два пъти седмично – в събота и в понеделник

Официална информация за прекратяването на полетите от страна на авиокомпанията все още няма. Известно е само, че превозвачът прекрати резервациите и за другата си редовна международна линия до Тирана от 14 май.

В миналото въздушната линия София – Скопие просъществува за кратко и беше закрита през 2010 г. поради финансова нерентабилност. Идеята за възстановяване на въздушните връзки между двете страни беше на премиер Кирил Петков. Тя му хрумна по време на посещението му в РСМ на 18 януари. Запознати със ситуацията в момента обаче твърдят, че полетите до Скопие са били на загуба, тъй като са превозвали не повече от 7-8 пътници на рейс.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече