Новини от Бълария

„Политическото лицемерие трябва да спре“: ГЕРБ предлага истинска коалиция!

ГЕРБ-СДС смята, че подписването на коалиционно споразумение е крайно наложително. Това заяви Деница Сачева в отговор на премиера Денков във връзка с изявлението му по-рано днес по повод коалиционното споразумение.

„Време е политическото лицемерие да спре“, призова Сачева.

“Не приемаме поведението, което има ПП-ДБ в непрекъснато неглежиране на това, че ГЕРБ-СДС е първа политическа сила, спчелила доверието на своите избиратели и имаща право да предлага и да изпълнява съответно програмите и приоритетите, с които е била избрана“, каза още тя.

Заместник-председателят на ГЕРБ-СДС се обърна директно към премиера Денков: „Това, което предстои да бъде изработено, не променя основните приоритети. Не очакваме бъдещи обещания от господин Денков, а да чуем какво всъщност е изпълнено през последните 9 месеца“.

Сачева каза, че първата политическа сила по никакъв начин не приема намеците за корупция.

Тя обясни и защо от първата политическа сила настояват да има разписано коалиционно споразумение. „Искаме ясно коалиционно споразумение, за да е ясно около какво се обединяваме, какво ще се прави, кои са нашите приоритети, кои са на ПП-ДБ“, поясни Сачева.

По думите ѝ трябва да бъде ясно кой на каква позиция е избран и каква политическа отговорност носи: „Работата в момента в Министерски съвет е такава, че изглежда, че всеки един министър изпълнява свои лични приоритети, свои лични програми – дали за туризъм, дали за задгранични командировки. Не виждаме ясно да се изпълнява поетият ангажимент, свързан с управленските приоритети“.

Теменужка Петкова заяви, че твърденията на премиера днес, че ГЕРБ имали амбиции за министерски кресла, не отговаря на истината.

Какво още заявиха от ГЕРБ, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече