Новини от Бълария

Путин заплаши със „светкавичен удар“ желаещите да се намесят в ситуацията в Украйна

Руският президент Владимир Путин каза, че ако някой иска да се намеси в ситуацията в Украйна отвън и създаде заплаха от стратегически характер, тогава „ударът ще бъде светкавичен“. Според него всички решения за такъв отговор „вече са взети“.

Ако някой иска да се намеси в ситуацията в Украйна отвън и създаде неприемлива стратегическа заплаха за Русия, отговорът ще бъде светкавичен, решенията по този въпрос са взети“, е заявил Путин на среща с членове на т. нар. Съвет на законодателите (Совет законодателей Российской Федерации при Федеральном Собрании Российской Федерации). „Руският отговор ще бъде незабавен и ще доведе до последствия, които никога не сте изпитвали в историята си. Готови сме за всякакво развитие на събитията“, е добавил още президентът на Русия, цитиран от местни медии.

Той е заявил още, че Русия има всички инструменти за това („такива, с които никой не може да се похвали засега“) и ще ги използва, ако е необходимо.

На 27 февруари Путин нареди на военните да превключат стратегическите ядрени сили в страната „на специален режим на бойно дежурство“. Той оправда това решение с „неприятелските действия“ на западните страни в икономическата сфера, както и с „агресивната“ реторика срещу Русия.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече