Новини от Бълария

Съдиите в Стара Загора саботират делото за накълцаната Дебора

Страхуват се от изверга Георги и бандата му биячи

По всичко личи, че съдебният процес срещу изверга Георги Георгиев от Стара Загора, който през лятото преби жестоко, острига до кожа и обезобрази с макетен нож 18-годишната Дебора, е застрашен от провал. Причина за това е масовият саботаж от страна на съдиите в Районния съд в града. До момента отвод по делото са си направили рекорден брой магистрати – цели 11, тъй като не искат да правораздават по въпросното дело.

Парадът на съдиите дезертьори се води от председателя на Районния съд в Стара Загора Блага Бозова. От публично достъпните данни става ясно, че тя, както и още 10 съдии се позовават на текста от НПК, гласящ, че „не може да участва в състава на съда съдия или съдебен заседател, който поради други обстоятелства може да се счита предубеден или заинтересован пряко или косвено от изхода на делото“.

 

Въпреки че обвинителният акт срещу гниещия в ареста мъчител на Дебора – Георги Георгиев беше внесен от прокуратурата в Районния съд в Стара Загора още на 15 декември благодарение на шумния обществен натиск и спонтанно възникналите протести срещу безнаказаното насилие пред съдилищата в цяла България, все още не се е намерил смел съдия в града на липите, който да поеме делото.

Ако всички магистрати от съда в Стара Загора си направят отвод, Върховният касационен съд ще трябва да прецени къде да изпрати делото. В града на липите върви слух, че местните магистрати предпочитат съдебният процес да отиде в Пловдив, тъй като се боят от татуирания касапин Георги. Съдиите, които до момента са приели, че поради някакви обстоятелства може да се считат предубедени или заинтересовани пряко или косвено от изхода на делото, са Росен Чиликов, Блага Бозоза, Тодор Минов, Христо Ангелов, Дарина Крумова-Стоянова, Димитър Манджуров, Иван Режев, Олга Златева, Таня Илкова, Свилен Жеков и Антония Тонева. Очаква се отвод да си направи и съдия Неделина Минчева, на която делото беше

„За обвиняемия Георги върви слух, че е част от криминална банда, съставена от ММА бойци, която се занимава с всякакъв вид престъпни дейности – продажба на наркотици, силово събиране на пари, изнудване и дори трафик на проститутки. Носи му се славата на насилник, който и в миналото е обезобразявал млади момичета, които даже не смеели да пускат жалби срещу него. Вероятната причина за масовия отвод на съдии по това дело е, че магистратите се страхуват от Георги и мутрите от обкръжението му“, коментира полицейски източник.

26-годишният касапин Георги Георгиев е с три повдигнати обвинения. Първото е, че на 26 юни 2023 г. с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин чрез нанасяне на удар с юмрук в главата и 18 порезни рани с макетен нож е причинил на 18-годишното момиче двустепенна средна телесна повреда и я е обезобразил. За това престъпление се предвиждат от 2 до 10 години затвор.

Второто обвинение е, че на 26 юни е принудил пострадалата да претърпи нещо противно на волята си, като е остригал с електрическа машинка косата й, употребявайки сила, удряйки я с юмрук в лицето. Наказанието за това е до 6 г. затвор. Третото обвинение срещу изверга е, че в периода от април до 25 юни м.г. се е заканил с убийство на Дебора 6 пъти. По това обвинение наказанието е до 6 години затвор.

„Съдиите в Стара Загора показват срамно малодушие! Опитват се чрез юридически хватки да се измъкнат от поемането на отговорност. Една от причините е, че обществото очаква огромна осъдителна присъда за Георги, а той може да лежи в затвора най-много 10 години“, коментира срамния съдийски казус по делото „Дебора“ столичен магистрат.

И докато съдиите в Стара Загора мишкуват, то Дебора вече записа дебютната си песен с фолк певеца Галин, която до този момент е събрала почти 1 млн. гледания. Обезобразеното момиче стана и лице на кампанията „Нито една повече“, насочена срещу домашното насилие.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече