Новини от Бълария

САЩ обяви залеза на Европа

Европа остава в миналото и се насочва към своя залез, заявява американският политик Патрик Бюканън в своя статия за „The American Conservative“. Според него днес бъдещето принадлежи на Азия, тъй като именно там се намират най-гъстонаселените държави и най -големите икономики в света. В същото време в Европа напоследък са се натрупали много проблеми, свързани до голяма степен и с оттеглянето на Великобритания от Европейския съюз и с общата отдалеченост между страните.

Освен това в Европа нарастват вътрешнополитическите спорове: все повече възникват въпроси относно отделянето на Шотландия от Великобритания, Каталуния от Испания и дори Сардиния от Италия. Полша и Унгария са в конфликт с Брюксел поради несъгласие с реформите в ЕС, а държавите на юг са най-притеснени от притока на мигранти, обобщава Бюканън.

По-рано чешкият премиер Андрей Бабиш заяви, че единственият начин да се спре изчезването на Европа е да се увеличи раждаемостта сред коренното население. Премиерът нарече този начин за решаване на проблема по-приемлив от идеята да се разчита на мигрантите, пристигащи в европейските държави. „Масовата и неконтролирана миграция в Европа няма нищо общо със стабилността на нашето европейско общество, точно обратното“, каза политикът.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече