Новини от Бълария

Скандал! Мистериозно умъртвеният адвокат на “Промяната”, адв. Асен Джингов, движел бизнеса на цигарени босове от Пловдив

Бившият шеф на Лена Бориславова и Никола Минчев въртял юридически износа на папируси от фабрика под тепетата, знаел и за контрабандните им врътки

Дебела пловдивска следа покрай меко казано необяснимата кончина на адвокат Асен Джингов изплува близо година след като тялото му бе намерено удавено в шахта, в строго охранявано имение в Бистрица.

Наши брилянтни източници подшушнаха, че “адвокатът на Промяната”, както е по-известен съдружникът и основател на кантора “Кючуков, Гунински, Величков и Джингов”, бил едно от свързващите звена между частна фабрика за цигари, базирана под Тепетата и министъра на финансите Асен Василев. Именно с тази им близост наблюдатели на незаконното производство и експорт на цигари обясняват истинският ренесанс, който контрабандата на тютюневи изделия отбелязва по времето на ПП. Делът на менте папирусите, излизащи от фабриката на пловдивските босове пък се оценява на впечатляващите 33,6%, припомниха запознати.

Оперативните ни информатори потвърдиха, че именно удавеният незнайно от кого Джингов е човекът, който в последните месеци преди смъртта си не само многократно е бил засичан да общува с цигарените босове от Пловдив, но за него хора от службите имали доказателства, че той им организирал юридическите формалности около изнесеното производство и експорта на цигари извън България, и че е регистрирал част от международните им брандове в чужбина. Също така отговарял и за офшорните им бизнеси. Накратко – близостта на пловдивските контрабандисти с удавения посред бял ден приближен до Кирил Петков и Асен Василев повдига серия от въпроси, в т.ч. и кой е имал интерес той да бъде премахнат.

Адвокат Джингов минаваше за особено близък до „Продължаваме промяната“. Именно в неговата кантора започват кариерите си две от знаковите лица на партията – Лена Бориславова и Никола Минчев. Той обслужваше финансови корпорации, но се прочу и с апетитните си договори с министерства и държавни ведомства. Един от публичните скандали, свързани с него е фактът, че правният му офис получава договор за юридическо обслужване на ББР ден след като Кирил Петков е бил засечен да се среща интимно с Лена Бориславова в специално наетата квартира с “парапета”.

Асен Джингов, който е управляващ съдружник и един от четиримата съдружници-основатели на Адвокатско дружество „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, също така ръководеше практически групи по сливания и придобивания, общо корпоративно право и банково и финансово право. Завършил е Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ през 1991 г., както и Академията по американско и международно право в Далас (Academy of American and International Law) през 1993 г.

Източник: crimesbg.com

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече