Новини от Бълария

Скандал! Радев на крака при спонсора на ППДБ – старозагорския олигарх Дечо Колев

Държавният глава сърбаше кафе в компанията на боса на „Металик“ АД, който трябваше да усвои огромни милиони от Плана за възстановяване

Президентът Румен Радев  изприпка на крака при сочения за основен спонсор на „Продължаваме промяната“ Дечко Колев, собственик на „МЕТАЛИК“ АД. Какво обсъжда държавния глава с олигарха, остава в тайна за широката публика. Спявката е видимо неформална, лаф-мохабетът е дружески и за повече изисканост там присъства и съпругата на президента Десислава Радева.

Според отлично запознати именно Колев е човекът, който спонсорира ПП. Негов служител и баджанак на сина му пък е едно от знаковите лица на „Промяната“ – Радослав Рибарски.

Заместник – председателят на Комисията по енергетика в 49-я парламент и депутат от ППДБ Радослав Рибарски живее със сестрата на съпругата на Данаил Дечков Колев, съобщава сайтът “Бърд”. Това означава, че ключов депутат от ПП е баджанак на сина на един от олигарсите и спонсори на партията, които ще вземат лъвския пай от 2 милиарда евро от ЕС компенсации за закриването на въглищната енергетика. На снимки от публичния Facebook профил на жената до Рибарски виждаме четиримата на различни екскурзии – Хавана, Мадрид и т.н. Бащата Дечко Колев е известен енергиен бос от Стара Загора. Баджанаците са имали и бизнес връзка, както се вижда от Търговския регистър.

Миналата година пък гръмна скандал, че ПП и по-специално Рибарски са „осигури“ сумата от 185 милиона евро по плана за справедлив преход.

„Видяхме списък с фирми, които ще бъдат подкрепени. Неясно е по каква процедура са избрани тези фирми. Зад някои от тях прозират ясно имената на спонсори на „Продължаваме промяната – Демократична България“, обяви Красимир Вълчев.

Той конкретно отличи „Металик“, която по думите му е собственост на Дечо Колев, който пък е бил работодател на Радослав Рибарски от „Продължаваме промяната“.

Красимир Вълчев посочи като проблем и че в териториалните планове няма намерения за инвестиции в преходни технологии, с които да се удължи животът на комплекса „Марица-Изток“.

„Ако до 2026 г. бъдат съкратени две трети от хората, каквито са ни очакванията, заради затворени мощности, а до 2030 г. 90%, хората ще си вземат обезщетенията и ще се разбягат. Няма да се случат никакви водородни долини и други инвестиции“, каза още тогава Вълчев.

Източник: crimesbg.com

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече