Новини от Бълария

Скандал! Заместник-кмет на “Илинден” нарича протестиращи граждани “копеленца”

На протест излязоха жителите на столичния район “Илинден”, които са недоволни от дългото отсъствие на кмета Емил Бранчевски!

С часове родители с деца и възрастни хора чакаха в студа появата на кмета.

Бранчевски и заместник кметът Радослав Колев, отказаха да излязат пред гражданите и останаха до късно вътре в сградата на общината.

Бранчевски излезе по тъмно с патерици и обграден от полицаи.

Заместник-кметът Радослав Колев, станал скандално известен с участието си в предаването “Фермата”, си ползволи да заснеме протестиращите от прозорец на общината и да ги нарича “копеленца”! Скандалният запис бе публикуван във Фейсбук групата ж.к. “Света Троица”, в която членуват повече от 24 000 души!

 

Там гражданите публикуваха и резюме на протеста: “Кратък обзор на протеста – кмета Емил Бранчевски, кмет на район „Илинден“ и заместник кмета Радослав Колев, отказаха да излязат пред гражданите и се изпокриха като мишки в сградата на общината, което идва да каже, че липсата на комуникация между гражданите и районната администрация се задълбочава. 3 часа родители с деца, възрастни хора го чакаха в студа, той да се появи.

 

– от входираните инвестиционни  проекти, голяма част са изпълнени и СО би следвало да откаже тяхното финансиране, което означава, че средства за Илинден за 2024 г., няма да има (в снимките са част ВЕЧЕ ИЗПЪЛНЕНИ проекти – чисто ново игрище до бл. 37 в Захарна фабрика, за което са поискани нови 119 000 лв., детска площадка до 303 блок, детска площадка до 313 блок в Света Троица на обща стойност от 160 000 лв.). Защо са поискани отново тези пари, не става ясно. Другите заявени проекти, също ще бъдат проследени.

 

ь

– все още остава неизвестно къде е бил кмета от 20.12.2023 до 02.02.2024 и защо на 05.12.2023 е назначен Радослав Колев за кмет на Района. Столична община също нямат информация.

Та, в резюме: КМЕТ НЯМА, ПАРИ НЯМА!

Честито на всички жители на Район „Илинден“.

Източник: crimesbg.com

Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече