Новини от Бълария

Слави го закъса здраво с парите. Чака държавните субсидии за участието му в кампанията за местната власт като топъл хляб

Наложи му се да продаде някои от бащините имоти, за да закърпи положението

Въздухът трепери, както би казал дядо Вазов. Слави Трифонов идва на крака в центъра на София, за да изнася речи пред електората за местните избори и да надъхва нови симпатизанти.

Тази мълва се носи из центъра на столицата, след като легендарният клуб на СДС на бул. „Прага“ 16 попадна в ръцете на „Има такъв народ“.

С тези обещания млади активисти на партията на Трифонов от месец работят трескаво по обновяването на западналия бивш клуб на сините от легендарните им години като управляваща партия. В момента ударно се боядисват сините радиатори в бяло, поставени са нови пердета в унисон с партийните цветове на ИТН, а огромна табела „Има такъв народ” над входа на помещението навява само тъжни спомени в десните избиратели, традиционно обитаващи района около Петте кьошета и „Руски паметник”.

Клубът тихомълком е прехвърлен за ползване безплатно на ИТН от столичния кмет Йорданка Фандъкова още през юни миналата година. Досега обаче Слави и екипът му не проявявали никакъв интерес да се заемат с подареното им от кметицата помещение за ползване. Изведнъж, малко преди старта на кампанията за местните избори, от ИТН стегнали актива да вади четките и валячетата, за да превърне помещението в зала за конференции и дори според слуховете лично Слави щял да дойде на освещаването на новия си имот в сърцето на София. После щял да наминава регулярно, за да наглежда набора на нови активисти.

Хората от партията разкриват, че Трифонов няма и да стъпи в клуба, въпреки че му е подарък от кмета за благоденствието на партията. Но пък запознати твърдят, че ИТН имат интерес да се сдобият с помещението, тъй като то е на едно от най-апетитните места в район „Красно село“ и на фасадата му винаги се публикуват избирателните списъци на гласуващите в част от общината с адреси и три имена.

Координаторът на ИТН за район „Красно село” Петър Йовчев обяви притежанието на клуба от формацията му едва ли не за обект на националната сигурност.

„Не съм оторизиран да давам информация какво се случва в помещението, трябва да питам ръководството, за да разбера дали мога изобщо да кажа нещо”, заяви Йовчев, запитан защо цяла година Трифонов и компания са чакали, преди да пристъпят към преправянето на залата.

Според запознати обаче причината е, че от партията на Дългия напоследък доста са закъсали с парите. Телевизията на Трифонов бе пред издъхване още миналата година, а за да спаси кабеларката и по-важните си офиси в страната, Слави дори разпродаде част от бащините имоти. 

Донкихотовщината му да върне 4.5 млн. лв. на бюджета от надвзета субсидия изкара само няколко месеца, тъй като Слави като бизнесмен бил наясно, че с подобни действия няма да спаси нито партията си, нито телевизията и фирмите си. И започна от януари т.г. да си подбира чинно по 8 лв. на глас. Затова и според запознати едва сега е започнал да стяга клуба, тъй като ИТН ще получи пари от държавата и за участието си в кампанията за местната власт.

Източник: Уикенд

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече