Новини от Бълария

Слави Трифонов: „Идеята на Кирил Петков е най-чудовищната глупост, която съм чувал“

Шоуменът и лидер на партията „Има такъв народ“ Слави Трифонов избухна във Фейсбук с коментар по повод предложението на премиера Кирил Петков българите да дарят по една заплата за въоръжаване на Украйна.

Поредната зле обмислена и още по-нелепо представена идея на Петков беше разпространена лично от него в социалните мрежи под формата на призив. След дълги обяснения в официалния си профил във Фейсбук колко е сложно България да подари оръжия на Украйна българският премиер заяви: „… Откривам публична кампания за набиране на финансов ресурс, който да бъде предоставен на украинското правителство. Призовавам всеки български гражданин, който наистина иска да помогне на Украйна, да дари като мен една заплата. Думите са лесни, делата са трудни, време е Фейсбук постовете да се превърнат в средства за Украйна. Държавата сме всички ние и всеки трябва да се чувства, че може да бъде част от решението„.

Под този сърцераздирателен пост премиерът ни публикува сметка, за която твърди, че е на Украинското министерство на отбраната. Някои медии обаче обявиха, че сметката е открита в нигерийска банка. Каква е истината, не можем да твърдим. Сигурно е обаче, че призивът на Петков предизвика вълна от негативни коментари не само в социалните мрежи, но и в редица бъгарски медии. Единственият, който много му се зарадва, засега остава украинският външнеи министър Дмитро Кулеба, който преди дни гостува у нас.

Не останаха равнодушни и българските политици. В същата социална мрежа Слави Трифонов се опита да обясни на Кирил Петков, че не открива топлата вода. Той припомни, че екипът на Трифонов е създал благотворителната кампания “Българската Коледа”. „И по-конкретно – Росен Петров, когато работеше за нас“ – уточнява шоуменът. Той уточнява, че макар в момента други хора да организират инициативата, „Българската Коледа” съществува и до днес и е помогнала на хиляди деца. Извинете – българският народ е помогнал на хиляди деца. И това е достойно, човеколюбиво и правилно“.

За разлика от нелепата идея на премиера ни, за която Слави Трифонов мисли следното: „А идеята на Кирил Петков, който е министър-председател, българите да даряват пари за оръжие за Украйна, е най-чудовищната глупост, която съм чувал. Трябва да се даряват пари за спасяване на човешки животи, а не за закупуване на оръжия. Това с оръжието е работа на държавата, а не на обикновените хора„.

Съгласни ли сте със Слави Трифонов, или по-скоро бихте се включили в кампанията на Кирил Петков?

Снимка: https://www.facebook.com/STTrifonov/photos

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече