Новини от Бълария

Слави Трифонов ще съди Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев

Лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов обяви във Фейсбук, че ще съди премиера Кирил Петков, вицепремиера Асен Василев и министъра в оставка Радостин Василев. Шоуменът възнамерява да заведе дела срещу управниците, един от които – Радостин Василев – беше член на партията му ИТН, „за техните лъжи и внушения“.

Ето какво по-точно сподели Трифонов с последователите си в социалната мрежа:

Днес чух няколко пъти, че аз съм мафията. Казаха го министър-председателят Кирил Петков, министърът на финансите Асен Василев и – не знам като какъв да го определя – Радостин Василев. Съгласен съм, че в България всеки може да каже всичко за всеки, но трябва да носи отговорност за думите си.

Навремето осъдих жълтите вестници заради лъжите им. Спечелих всички дела. Сега ще заведа дела срещу Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев за техните лъжи и внушения. И, разбира се, ще ги спечеля„.

Трифонов призова почитателите си да изгледат и пресконференцията на „Има такъв народ“, в която, според него, срещу лъжите и клеветите се представят факти. Един такъв факт се оказа запис на телефонен разговор, в който Радостин Василев убеждава депутата на „Има такъв народ“ Христинка Иванова да напусне партията. Впоследствие Василев потвърди, че е провел такъв разговор. „Разговарях с нея и казах, че трябва да напусне. Тя каза, че се страхува и че не може, явно са я заплашвали. Аз съм говорил с над 15 наши депутати. Христинка отказа и каза, че не може. Аз ѝ казах, че искам да си подаде молбата за напускане на парламента, защото тя е поела морален ангажимент към Плевен, а не е тука за да крепи други. Какъвто и запис да са пуснали, без значение е. Каквото съм казал в записа, се е случило“ – заяви той пред медии.

От представения на пресконференцията разговор обаче става ясно, че Василев не просто е предложил на Иванова да напусне парламента, а я е принудил да го направи, като я е заплашил с думите „ще ти пратя хора“.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече