Новини от Бълария

Спектакъл на световно ниво откри сезона на Музикалния театър

С един много различен за репертоара си спектакъл, който може да се мери със световните образци в жанра на вариетето, откри новия си сезон Музикалният театър. Зрителите бяха развълнувани не само от зрелищните танцови номера, изключителните изпълнения на балета и солистите на Музикалния театър, но и от посланието за човечност, което носи спектакълът „Оперетно вариете: Подари мечта“.

Важна част от неговото въздействие са пищните тоалети, ефектната мултимедия и светлинното шоу. Водещ в спектакъла е Балетът на Музикалния театър, който сменя 150 костюма и танцува от кан кан и валс до танго и съвременни танци. Хореограф-постановчик е Татяна Янева, режисьор – Александър Мутафчийски, диригент – Людмил Горчев, сценограф – Пеньо Пирозов, а костюмите са дело на Яна Дворецка и Цветанка Петкова- Стойнова.  

Имаме с какво да изненадаме нашата публика. И във време на пандемия Музикалният театър намира формулата на успеха“ – категоричен е директорът на театъра Марияна Арсенова. „Оперетното вариете е една много различна програма, която замисляме през последните три години“ – казва още Арсенова, по чиято идея се реализира спектакълът. След неговия успех позабравеният жанр на вариетето ще намери място в репертоара на Музикалния театър.

В спектакъла „Оперетно вариете: Подари мечта“ участват солистите Людмила Козарева, Християна Лоизу, Десислава Николова, Владимир Грудков, Александър Панайотов и Денко Проданов. С ефектните си изпълнения на сцената се открояват солистите на балета Крис Методиев, Йоанна Стоянова и Венета Гочева. Автор на мултимедията е Иван Липчев. В зрелищното шоу участват възпитаниците на акробатичната трупа на Виолета и Ерик Тапия, илюзионистът Старбой Айвън и популярната сред младежите брейк група „X-Energy Crew“.

Заради големия зрителски интерес Музикалният театър пуска нови дати на спектакъла „Оперетно вариете: подари мечта“ на 27 и 28 ноември 2021 година и на 15 и 16 януари 2022 година. Местата са ограничени до запълване на 50 процента от капацитета на залата.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече