Новини от Бълария

Ще позволят ли на училия до 8-и клас Гонзо да оглави БФС?

Очаква се да постъпят още стотици сигнали за менте дипломите му до провеждането на конгреса на БФС на 15 март

Когато става въпрос за Георги Иванов – Гонзо, поговорката „Който се учи, той ще сполучи“, не само звучи несъстоятелно, а е напълно изпразнена от смисъл.

Славният бивш нападател на „Локомотив“ (Пловдив), „Левски“, а впоследствие треньор и спортен директор на националните гарнитури, е напът да замени на върха на българския футбол подалия оставка след безпрецедентен бунт на феновете Борислав Михайллов, въпреки че е учил само до осми клас.

Всъщност Гонзо разполага с диплома за средно образование, че даже и за висше, макар всички футболни деятели в България отдавна да са наясно, че тапиите му са абсолютно фалшиви. След като в началото на седмицата кандидатурата на 47-годишчия пловдивчанин официално беше издигната от аматьорския футболен клуб „Ахелой“ за президент на БФС, а предварителните проучвания сочат, че Гонзо по всяка вероятност ще събере повече гласове от Бербатов на предстоящия конгрес на футболния съюз въпросът за образователния му ценз отново беше повдигнат.

Друг претендент за наследник на Боби Михайлов – спортният мениджър Георги Градев, вече е подал сигнал в Софийска районна прокуратура с искане държавното обвинение да разследва при какви обстоятелства Иванов се е сдобил с диплома за средно образование в София и впоследствие е взел тапия за висше, издадена от Техническия университет в Габрово.

Запознати сочат, че в следващите дни до провеждането на конгреса на БФС на 15 март в държавното обвинение ще постъпят още стотици сигнали за менте дипломите на Гонзо, които ще бъдат подадени от привърженици на ЦСКА, „Добруджа“ и „Ботев“ (Пловдив) в опит да бъде осуетена подмяната на Боби Михайлов с настоящия технически директор на БФС.

„Въпросът с дипломата на Георги Иванов трябва веднъж за винаги да приключи с проверка от страна на компетентните органи. Утре Гонзо може да се кандидатира и за президент на България, нищо че е учил само до 8-и клас“, мотивира се представител на фенклуба на ЦСКА в Самоков, откъдето също ще сезират прокуратурата за казуса с неистинските дипломи на Георги Иванов.

Според фалшивите документи, Георги Иванов – Гонзо е завършил средното си образование не в Пловдив, а в София – в 22-ро средно езиково училище „Георги Стойков Раковски“ през 1994 г. Твърди се, че настоящият кандидат за шеф на БФС се е явявал като частен ученик в елитна гимназия в периода от 1992 до 1994 г. Тези данни обаче лесно могат да бъдат оборени и окачествени като неистински, ако бъде погледната официалната статистика на футболния шампионат на България в същия период и бъде направена справка в спортните ежедневници.

Така ще стане известно, че на 27 юни 1991 г. юношата Георги Иванов (тогава на 15-годишна възраст) е повикан в мъжкия отбор на „Локомотив“ (Пловдив). Гонзо дебютира за родния си отбор в тогавашната „А“ футболна група през следващата 1992 г. и носи черно-белия екип на „Локомотив“ чак до лятото на 1997 г., когато е купен от „Левски“ и пристига в София. Следователно няма как Гонзо да е учил в София и то като частен ученик, тъй като през лятото на 1994 г., когато уж е издадена дипломата му завършено средно образование, той е живял в Пловдив и е бил трайно ангажиран в тренировъчния процес и с участие в мачове, провеждащи се в събота и в неделя, когато обикновено се явяват за уроци частните ученици.

Самият Георги Иванов също е признавал, и то пред огромна аудитория, че е учил само до осми клас. През 2010 г. Гонзо гостува в едноименното вечерно шоу на Слави Трифонов, излъчвано по Би Ти Ви, където разказва, че няма диплома дори за средно образование, тъй като за него футболът е основен приоритет в живота

Дългогодишен учител от софийското 22-ро училище, пожелал името му да не бъде оповестявано, разкрива, че менте дипломата на Гонзо за средно образование е издействана през 2005 г., тъй като е трябвало да послужи на Гонзо за получаването на треньорска диплома от НСА.

„Фалшивата диплома на Георги Иванов беше издадена от Мариела Папазова, сестрата на баскетболния треньор Тити Папазов, която впоследствие се издигна даже до директор на Класическата гимназия в София, макар да беше забъркана и в други случаи с издаване на менте документи за завършено средно образование в 22-ро училище, а и в други училища в столицата.

В случая с Гонзо той умишлено беше вписан като частен, а не като редовен ученик, за да може при последваща евентуална проверка да не лъсне измамата в учителските дневници и досиетата на учениците. Но дори за частните ученици се пази документация, каквато при Гонзо просто липсва. Това лесно може да бъде установено от Софийската градска прокуратура при разпит на преподавателите, които уж са му поставяли оценки, стига, разбира се, да има желание за подобно разследване. Доколкото зная, подписите на двама мои колегии са фалшифицирани“, разкрива дългогодишен преподавател от 22-ро училище в София, който днес е пенсионер.

Благодарение на уредената диплома от 22-о училище, Гонзо се сдобива и с друга съмнителна тапия за висше образование – диплома №049557, серия ТУГ-2006, издадена от Техническия университет в Габрово през 2006 г. Справка в архива на университета показва, че Георги Александров Иванов е записан като студент в града на хумора през учебната 200/2001 г. и се дипломира на 7 юли 2006 г. по специалност „Публична администрация“ към Стопанския факултет във висшето учебно заведение. В този период Гонзо дори не е бил в България – през лятото на 2002 г. Иванов е продаден от „Левски“ на френския „Рен“, където изкарва до 2004 г., след което за кратко се връща в София. В периода 2004-2006 г. Гонзо рита в Турция – носи екипите на „Самсунспор“ и „Газиантеп“ и едва ли е отскачал до Габрово, за да взима изпитите си, пък макар и задочно.

„В Техническия университет в Габрово възможността да следваш задочно онлайн се появи едва през 2015г., тоест цели 9 години, след като Гонзо уж се е дипломирал като висшист. Дипломата му в Габрово пак беше издействана по футболна линия – тогава тапията му беше уредена от Иван Вуцов – Вуцата“, разкрива обстоятелствата, при които Георги Иванов се е дипломирал като висшист запознат от спортните среди.

Според думите му Гонзо не е платил нито стотинка, а просто подарил спортни екипи на декана на факултета доц. Анюта Николова и ректора доц. Илия Немигенчев, чиито подписи стоят под дипломата на Георги Иванов от Техническия университет в Габрово.

Източник: Уикенд

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече