Новини от Бълария

Цялата гадост в „Пирогов“: Мустафа Емин заплашвал лекарите и звънял 4 пъти в шокова зала, за да извадят детето оттам и да вкара своето

Случаят предизвика голям скандал и намеси военното и здравното министерство

„В афект отправи заплахи без ясни причини, че се обадил на здравния министър и ще последват неприятности. “ Това заяви една от медицинските сестри в „Пирогов“. Според информацията до момента, въпросната вечер Мустафа Емин, съветник на военния министър и учредител на „Демократична България“, се е държал арогантно и е поискал да бъде изведено дете от шоковата зала, за да влезе неговото.

Съставени са писмени обяснения от 3 медицински сестри и 3 лекари, които са били свидетели на случая.

Мустафа Емин и неговата съпруга са позвънили на звънец на шоковата зала 4 пъти, нарушавайки работата на медиците, става ясно от показанията и от камерите.

„Първият път аз излязох и обясних отново, че трябва да изчакаме поради спешното дете в залата, при което той ме попита дали трябва да се обади министъра на здравеопазването. Отговорих, че това зависи от него“, разказва една от медицинските сестри в обяснението си.

Другите сестри и лекари също споделят, че Мустафа Емин е отправял заплахи, свързани с министъра на здравеопазването, както и към тях. „Придружителите на детето попитаха дали ще помогне за ситуацията, ако се свържат с министъра на здравеопазването. Уверих ги, че уведомяването на министъра няма да промени нашето поведение“, споделя лекарят, който ръководи екипа в случая.

Ръководителят на отдел „Сигурност“ е описал подробно видяното от камерите.

От видеозаписите става ясно, че Мустафа Емин и неговото дете пристигат в болницата в 19:20 часа, като в 22:43 часа то е прието в шоковата зала за обработка на рана на челото, а в 22:54 часа е освободено заедно с родителите си. Следователно престоят на семейството в болницата е продължил около 4 часа.

Военният министър Тодор Тагарев споделя, че се надява да разгледа записите, преди да вземе решение по въпроса.

Източник: narod.bg

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече