Новини от Бълария

Турция обясни на българския посланик, че Анкара не се бърка в изборите ни

Посланикът на България в Турция Ангел Чолаков е бил извикан спешно в Министерството на външните работи на Турция. Новината беше обявена малко след полунощ от турската телевизия TRT.

На срещата с посланик Чолаков турската страна е обяснила, че категорично отхвърля разпространяваните напоследък у нас съмнения за намеса на южната ни съседка във вътрешните работи на България. По-конкретно се касае за обвиненията, че в страната се провежда агитация, свързана с изборите у нас. Анкара е дала да се разбере, че официалните институции в страната нямат нищо общо с тези обвинения.

На спешната среща турската страна е повдигнала въпроса и за привикването на турската посланичка в българското Външно министерство, при което на дневен ред са били поставени „неоснователни твърдения от страна на българските институции“, което било посрещнато „с неразбиране“.

В заключение турските власти са заявили, че очакват българската вътрешна политика да не злоупотребява с факта, че в Турция са разкрити изборни секции за гласуване за президент и парламент на България. Срещата е завършила с връчване на нота на посланик Чолаков.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече