Новини от Бълария

В Деня на грамотността асоциация „Българска книга“ споделя тревожни резултати от националното проучване „Българинът и четенето“

Днес, в Международния ден на грамотността, от 10:00 часа в „Event Space 2020“ (бул. „България“ 1, до кино „Люмиер“) асоциация „Българска книга“ (АБК) ще представи официално тревожните резултати от национално социологическо проучване на читателските нагласи, изготвено от „Алфа рисърч“ с подкрепата на националния фонд „Култура“, програма „Публики“.

Проучването е част от дългогодишната стратегия на АБК за наблюдение на читателските практики и на целия книжен сектор у нас и се реализира в период от 4-6 години.

В рамките на събитието думата ще бъде дадена на специалисти, които ще анализират тенденциите в книгоиздаването и четенето, връзката им с нивото на културата и грамотността в страната.

Ще присъстват представители на президентската институция на Република България, Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на финансите, Българската библиотечно-информационна асоциация, асоциация „Съвременни читалища“, членове на Европейския парламент и на Европейската комисия, представители на политическите сили, писатели, общественици и др.

Събитието е част от #КаузаГРАМОТНОСТ.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече