Новини от Бълария

В Германия призовават да се пусне „Северен поток 2“

Немският журналист Николаус Блом поиска от германските власти да пуснат руския газопровод „Северен поток 2“, тъй като отказът от руски газ не е в полза на Берлин. За това той пише в статия за вестник „Шпшгил“.

Блом призовава германското правителство да пусне „Северен поток 2“ и отбеляза, че отказът от проекта няма да помогне на страната да се освободи от газовата зависимост от Русия. „Нашата цел е да спрем да купуваме руски газ. Германия няма да се доближи до изпълнението на тази цел, ако една тръба бъде затворена, но в същото време ще поискаме повече гориво да се доставя по друга тръба. Ако отказът от „Северен поток 2“ ускори пълното спиране на вноса на руски суровини. Но това не е така “, подчертава наблюдателят.

Журналистът добавя още, че отварянето на газопровода ще намали социалното напрежение вътре в Германия и ще премахне зависимостта на енергийния комплекс на страната от един тръбопровод.

По-рано беше съобщено, че германските политици се страхуват от протести заради отказа от „Северен поток 2“. Това мнение е на изданието „Зюдойче цайтунг“. Заместник-шефът на парламентарната група на ХДС Франк Бомерт също допусна народни брожения, ако властите отложат решаването на въпроса с газопровода.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече